Beeld Tekst
Veghel, 21 december 2018

Wielrenners Team Jumbo-Visma omarmen Jumbo Foodcoach app

In navolging van voetbalclub PSV is ook de wielerploeg van Team Jumbo-Visma gebruik gaan maken van de Jumbo Foodcoach. Dit is vandaag bekendgemaakt tijdens de perspresentatie van Team Jumbo-Visma. De 27 renners van de wielerploeg krijgen met de Jumbo Foodcoach app een beproefd middel in handen dat hen ondersteunt bij de maaltijdkeuze. De performance staf van Team Jumbo-Visma begeleidt de sporters door een persoonlijk voedingsplan in te voeren dat is afgestemd op het wedstrijd- en trainingsschema van de wielrenner. Op basis hiervan stelt de app passende maaltijden voor, waarvan de ingrediënten in de juiste portionering met een druk op de knop zijn toe te voegen aan de boodschappenlijst. Een automatische koppeling met Jumbo.com zorgt voor snelle thuisbezorging. Desgewenst kunnen de spelers via de app ook advies inroepen van een voedingscoach of contact opnemen met hun trainer. De Jumbo Foodcoach app is ontwikkeld in nauwe samenwerking met de performance staf van Team Jumbo-Visma en bewegingsfysioloog en voedingswetenschapper Asker Jeukendrup. In de loop van 2019 zal Jumbo verschillende functionaliteiten van de app ook beschikbaar maken voor klanten die graag hulp willen bij het maken van gezondere keuzes.

CEO Frits van Eerd van Jumbo Supermarkten is blij met de topwielrenners als nieuwste gebruikers van Jumbo Foodcoach. “Als hoofdsponsor ondersteunen we op deze manier Team Jumbo-Visma niet alleen financieel, maar ook op sportief-technisch vlak. Een gezonde en evenwichtige voeding is immers van groot belang voor de prestaties van topsporters.”

Veelzijdig en nauwkeurig
Na een succesvolle test met vijf renners, hebben vorige week de renners van Team Jumbo-Visma hun eerste ervaringen opgedaan met de Jumbo Foodcoach app tijdens een trainingskamp in Girona, Spanje. De sporters zijn aangenaam verrast door de veelzijdigheid en de precisie van de toepassing. Wielrenner Timo Roosen van Team Jumbo: “De app houdt heel nauwkeurig rekening met je persoonlijke behoeften en voorkeuren. Dat vertaalt zich dan in een gepersonaliseerd voedingsadvies voor elke maaltijd en voor elke specifieke situatie. De ene keer heb je duurtrainingen, de andere keer kortere krachtsinspanningen of juist een herstelperiode na de wedstrijd. Elke situatie vraagt om andere voeding. Daar houdt Foodcoach heel goed rekening mee. Het geeft ons de zekerheid dat wat we eten bijdraagt aan het verbeteren van de prestaties.”

Maatwerk maaltijden voor onderweg
Naast voedingsadvies via de Jumbo Foodcoach app, verzorgt Jumbo nu ook alle maaltijden voor de wielrenners van Team Jumbo-Visma die ‘onderweg’ zijn, tijdens trainingskampen of wedstrijden verder van huis. De vaste chefs van Team Jumbo-Visma koken ter plekke voor het team en zien er zo op toe dat alle maaltijden gedurende de dag volledig aansluiten bij het gepersonaliseerde voedingsadvies uit de Jumbo Foodcoach app. De maaltijden zijn per definitie maatwerk, waarvoor de receptuur is ontwikkeld in samenwerking met voedingsexpert Nancy van der Burg van Team Jumbo-Visma. “Het dieet van topsporters vraagt om een persoonlijke benadering, maar op reis was dat tot nu toe best een uitdaging,” aldus ploegleider Merijn Zeeman. “Het mooie aan deze nieuwe opzet is dat we het individuele voedingsadvies van Foodcoach niet enkel thuis, maar ook onderweg tijdens wedstrijden en trainingskampen kunnen volgen. De Foodcoach app berekent nauwkeurig de hoeveelheid ingrediënten per sporter en eventuele aanpassingen in de receptuur. We koken nu op maat, wat als bijkomend voordeel heeft dat we bijna geen eten hoeven weg te gooien.”

Gezonde én lekkere maaltijden
“Het mooie is dat Jumbo Foodcoach laat zien hoe je gepersonaliseerde maaltijden kunt samenstellen die lekker én gezond zijn,” zegt Frits van Eerd. “Naast het inzetten van Foodcoach voor de wielrenners van Team Jumbo-Visma gaan we daarom ook kijken hoe we bepaalde functionaliteiten ervan op termijn kunnen inzetten voor onze klanten. Bij Jumbo willen we lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken voor iedereen. Jumbo Foodcoach past daar perfect bij.”