Veghel, 10 juni 2014

Weert ontbijt aan langste tafel van Nederland

Jumbo Heerschap organiseert ontbijt voor 2.500 mensen voor het goede doel

Zo’n 2.500 mensen genoten op Tweede Pinksterdag in Weert van een uniek ontbijt aan de langste ontbijttafel van Nederland. Door een plekje aan de (ruim een kilometer lange!) tafel te kopen of bij elkaar te sparen met een actie van supermarkt Jumbo Heerschap, steunden zij het project ‘Stop Tetanus’, een initiatief van Unicef en Kiwanis. De opbrengst van het unieke ontbijt én een collecte tijdens deze ochtendmaaltijd, wordt gebruikt om sterfte bij jonge moeders en kinderen als gevolg van tetanus terug te dringen.

Een lint van ruim een kilometer ontbijtende gasten slingerde zich door de binnenstad van Weert. Vrijwel alle plaatsen waren bezet. Al ruim voor de start van het ontbijt waren alle kaarten voor de actie uitverkocht. Een aanzienlijk deel van de kaarten werd bij elkaar gespaard met behulp van een spaaractie van Jumbo Heerschap. Tijdens het ontbijt kregen de deelnemers niet alleen een overheerlijk en vooral gezond ontbijt voorgeschoteld, maar werden ook diverse prijzen verloot. Het heerlijke weer, gaf het bijzondere evenement een extra feestelijk tintje.

De actie was georganiseerd door de Kiwanis Club Weert, Robert Beelen en supermarkt Jumbo Heerschap in samenwerking met de gemeente Weert en de Stichting Weert 600.