Veghel, 31 mei 2016

Vijftien nieuwe filiaalmanagers aan de slag bij Jumbo

Jumbo Supermarkten is vijftien nieuwe filiaalmanagers rijker. De geslaagden van de opleiding JUMP, het opleidingsprogramma voor filiaalmanagers bij Jumbo, mochten afgelopen maandag hun diploma in ontvangst nemen. Jumbo biedt deze opleiding aan afdelingschefs in Jumbo filialen en franchise winkels aan, die willen doorgroeien tot filiaalmanager. Ook kandidaten met leidinggevende ervaring uit een andere sector stromen in bij Jumbo en nemen deel aan de opleiding. Doordat de supermarktketen de afgelopen jaren flink is gegroeid, is er een toegenomen behoefte aan filiaalmanagers ontstaan. Door dit complete opleidingsprogramma kunnen medewerkers succesvol doorgroeien naar filiaalmanager.

“We zijn erg blij dat de deelnemers aan deze JUMP-opleiding zijn geslaagd. Door de sterke groei van ons winkelbestand hebben we nog meer gekwalificeerde filiaalmanagers nodig. We zien dat de rol van filiaalmanager bij Jumbo de afgelopen jaren verder is ontwikkeld en zwaarder is geworden. Dit vraagt een hoger niveau van de collega’s, namelijk een afgeronde HBO opleiding en goede capaciteiten op het gebied van ondernemen en leiderschap”, vertelt Gea Kuiper, directeur HR van Jumbo. “Bij Jumbo investeren we graag in de medewerkers. Naast dat zij zich zo specialiseren in de formule van Jumbo en hun vak, ontwikkelen zij zich op persoonlijk vlak. Dit komt ook het werk ten goede en bovendien zorgt het voor extra werkplezier. Zo kunnen we onze klanten uiteindelijk het beste bedienen, want daar draait het bij Jumbo tenslotte allemaal om.”

JUMP
De eenjarige JUMP-opleiding voor filiaalmanager wordt binnen Jumbo doorlopend aangeboden. Jaarlijks slagen circa twintig deelnemers. Centraal staan Jumbo’s 7 Zekerheden en het Jumbo DNA, waarbij ‘samen ondernemen en winnen’ centraal staat. “We willen immers van onze klanten fans maken door klantverwachtingen te overtreffen. Daar hoort ook een bepaalde manier van werken bij”, licht Kuiper toe. Gedurende de opleiding wordt een intensief programma van praktijk, theorie, intervisie en coaching doorlopen waarbij de deelnemers werken aan praktijkgerichte opdrachten en zo hun ontwikkeling naar filiaalmanager laten zien.

Jumbo Academy
De JUMP-opleiding is onderdeel van de Jumbo Academy, waarmee Jumbo zowel de winkelmedewerkers als de medewerkers in de logistiek en op het hoofdkantoor een volledig opleidingsprogramma aanbiedt. De Jumbo Academy bestaat sinds 2003. In 2015 volgden zo’n 22.000 Jumbo medewerkers er een opleiding.

Fotobijschrift: de geslaagden van de interne Jumbo-opleiding JUMP.