Beeld Tekst
Veghel, 9 april 2019

Verrassend veel keus in het vernieuwde AGF schap van Jumbo

  • Ruim 100 nieuwe producten: van wortelnoedels en snacksalades tot buddha bowls en sous-vide gegaarde asperges en bospeen
  • Kiezen voor lekker en gezond nog makkelijker
  • Besparing van 175.000 kilo karton door nieuwe verpakkingen maaltijdsalades
  • Fruit Snacking: het verantwoorde alternatief voor snoepgoed

Met het compleet vernieuwde AGF Gemak schap geeft Jumbo een lekker en gezond antwoord op de vraag ‘Wat eten we’. De supermarktketen introduceert de komende weken ruim 100 nieuwe producten: van buddha bowls tot wortelnoedels, bloemkoolrijst en snacksalades. Het AGF Gemak schap van Jumbo biedt voortaan nog meer keus. Met de innovaties wil Jumbo groente toegankelijker maken voor haar klanten. Door hen te inspireren gedurende de dag meer groente te eten, wordt het een stuk makkelijker om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid (250 gram) te komen. Daarnaast introduceert Jumbo een ‘Kies & Mix’ op kookgroente, waarmee het voor de klant niet alleen makkelijk, maar ook voordelig wordt om gezond en gevarieerd te eten.

Veel Nederlanders krijgen ongemerkt te weinig groente binnen. Dankzij het vernieuwde AGF Gemak schap is het volgens Olaf de Boer, Executive Director Buying & Merchandising van Jumbo, een stuk makkelijker en lekkerder om gedurende de dag meer groente te eten. “Bij Jumbo streven we er altijd naar om lekker en gezond eten zo makkelijk mogelijk te maken voor onze klanten. Met ons vernieuwde en gevarieerde AGF assortiment willen we hen helpen en inspireren om weloverwogen en gezondere keuzes te maken. Of het nu gaat om snackgroenten, salades of kookgroente, er is voor ieder moment van de dag voor elk wat wils. Ook hebben we ook de verpakkingen van de salades aangepakt, naast dat deze duurzamer zijn geworden, kunnen klanten nu in één oogopslag zien welke ingrediënten er in zitten en wat het percentage groente inname is.”

Van pompoenlasagne tot verse pureersoepen
Het AGF Gemak schap is flink onder handen genomen. Zo is het salade-aanbod uitgebreid met onder andere kleurrijke buddha bowls en snacksalades, maar ook met de saladetoppers zoals Biet & Geitenkaas waarmee je gemakkelijk een eigen salade maakt . Met de sous-vide gegaarde asperges en bospeen zet je in een handomdraai perfect gegaarde groente op tafel. Dankzij producten als wortelnoedels, pompoenlasagne en bloemkoolrijst voeg je op een verrassende manier extra groente toe aan de maaltijd. Zin in bloemkool én spruitjes? Met de ‘Kies & Mix’ kookgroente zet je eenvoudig meerdere groentes op tafel. De snacksalades en eenpersoonsverpakkingen met snackgroente als paprika, bleekselderij en wortel & bloemkool nodigen uit om gezond te snacken. Eind april maken de verse pureersoep Courgette Spinazie en verse sauzen vol groente het vernieuwde AGF Gemak schap compleet.

Minder gebruik karton en plastic
Daarnaast zijn de verpakkingen van de saladeproducten vernieuwd. De kartonnen verpakkingen om de salades zijn vervangen door een bedrukte sluitingsfolie. Door minder plastic te gebruiken is ook de maaltijdsaladeschaal verbeterd. Deze aanpassingen sluiten aan bij Jumbo’s voortdurende focus op het terugdringen van verpakkingsmateriaal. Met de aanpassingen bespaart Jumbo maar liefst 175.000 kilo karton.

Het verantwoorde alternatief voor snoepgoed
Klanten komen nog meer verantwoordere innovaties tegen in de winkel. Jumbo lanceert als eerste supermarkt in Nederland een ‘Fruit Snacking’ schap. Hier vind je verantwoordere alternatieven voor snoepgoed. De vegan fruit gums, fruit strips en fruit chips zijn volledig op basis van gedroogd fruit en bevatten geen geur- en kleurstoffen of toevoegde suikers. Zo wil Jumbo haar klanten helpen en inspireren om weloverwogen en gezondere keuzes te maken op het gebied van eten. Ook het nieuwe fruit snacking assortiment past perfect in de trend van gezonder leven en bewust kiezen voor verantwoorde alternatieven.