Beeld Tekst
Veghel, 2 juli 2018

Verkoop EMTÉ door Sligro Food Group aan consortium van Jumbo en Coop afgerond

Sligro Food Group N.V., Jumbo Groep Holding B.V. en Coop Holding B.V. delen mee dat op 2 juli 2018 de transactie is afgerond van de op 5 maart 2018 aangekondigde verkoop van alle aandelen van EMTÉ Holding B.V. en haar dochterondernemingen EMTÉ Supermarkten B.V., EMTÉ Franchise B.V. en EMTÉ Vleescentrale B.V., door Sligro Food Group aan het consortium van Jumbo en Coop.

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de verkoop reeds goedgekeurd en de betrokken Ondernemingsraden hebben een positief advies uitgebracht. Dit najaar zullen Jumbo en Coop starten met de ombouw van de EMTÉ supermarkten naar hun formules. Ten behoeve van een goede overgang van EMTÉ naar Jumbo en Coop, zal Sligro Food Group gedurende de transitieperiode een aantal ondersteunende diensten voor EMTÉ blijven verrichten.

De verkoop beslaat de 130 supermarktlocaties van EMTÉ, de retail-distributiecentra in Kapelle en Putten, de Vleescentrale in Enschede en de ondersteunende operationele en commerciële afdelingen van EMTÉ op het hoofdkantoor in Veghel. Alle betrokken medewerkers gaan mee over naar het consortium.