Beeld Tekst
Veghel, 3 oktober 2021

Veghel kleurt geel met Jumbo fietstochten voor 100-jarig jubileum

Om 09.30 uur vanochtend werd door Olympisch en wereldkampioen Marianne Vos het officiële startsein gegeven voor ‘Jumbo op de Pedalen’. Het hele jaar stond bij Jumbo al in het teken van het 100-jarig jubileum van het familiebedrijf, maar vandaag was de dag dat het familiebedrijf exact 100 jaar geleden werd opgericht. Dit speciale moment vierde Jumbo vanzelfsprekend in Veghel, de plek waar het allemaal begon. Met ‘Jumbo op de Pedalen’ stapten zo’n 1000 wielrenners, collega’s en hun familieleden op de fiets vanaf het hoofdkantoor van Jumbo. De dag werd feestelijk afgesloten met de onthulling van een kunstwerk ‘Klant is Koning’, een cadeau dat door CFO Ton van Veen namens medewerkers, relaties en leveranciers werd aangeboden aan de familie Van Eerd.

Speciaal voor de meer ervaren wielrenners vond een fietstour van 100 kilometer plaats. De renners van Team Jumbo-Visma reden samen met de aanwezige Jumbo collega’s in Jumbo-gele shirts door Brabant. Daarnaast vond in Veghel en omstreken een familiefietstocht plaats van 15 kilometer met spelletjes en vragen voor onderweg. De fietstochten passen bij het DNA van Jumbo. “Als sponsor van Team Jumbo-Visma heeft Jumbo fietsen in het bloed zitten,” zegt Frits van Eerd, CEO van Jumbo Supermarkten. “Deze bijzondere dag vierden we op sportieve en feestelijke wijze. Door jong en oud, collega’s en familie op de pedalen te brengen, hopen we iedereen – ondanks het wat tegenvallende weer – een mooie dag te hebben bezorgd.”

Geboortegrond Veghel
Als geboortegrond van Jumbo Supermarkten en de familie van Eerd, is Veghel onlosmakelijk verbonden met de ondernemersfamilie. De plaats en het bedrijf gaan hand in hand en dus is het niet alleen feest voor Jumbo, maar ook een beetje voor Veghel. “De Veghelse gemeenschap heeft een speciaal plekje in ons hart,” vertelt Frits van Eerd.

Fotobijschrift 1: Marianne Vos gaf samen met Karel de Jong, directeur Supply Chain en in zijn vrije tijd fanatiek wielrenner, het startsein voor de 100 kilometertocht.

Fotobijschrift 2: De deelnemers – in het Jumbo-geel – vertrekken onder leiding van Marianne Vos voor de fietstocht door Brabant.

Fotobijschrift 3: Om 10.30 ging ook de familietocht van 15 kilometer van start. Boet en Mex pakken nog een lekkere krentenbol mee voordat hun toertocht begint.

Fotobijschrift 4: Familie van Eerd bij het zojuist onthulde kunstwerk, aangeboden door medewerkers, relaties en leveranciers voor het 100-jarig jubileum van het familiebedrijf. Het kunstwerk draagt de naam ‘Klant is Koning’, is gemaakt door Lothar Vigelandzoon en symboliseert de belangrijkste succesfactor van het familiebedrijf: de klant in alles centraal zetten.