Veghel, 12 december 2016

Uitbesteding Jumbo HR diensten aan Raet definitief een feit

Supermarktketen Jumbo en HR dienstverlener Raet hebben 9 december jongstleden de overeenkomsten ondertekend waarin de uitbesteding van de Jumbo bedrijfsonderdelen HR Support en Salarisadministratie aan Raet definitief een feit is. Alle twintig medewerkers van deze afdelingen treden per 2 januari 2017 in dienst bij Raet. De transactie maakt deel uit van de herstructurering die Jumbo eerder dit jaar aankondigde. Jumbo en Raet maken geen financiële details bekend over de transactie.

De ondertekening van de overeenkomsten vond plaats op het hoofdkantoor van Jumbo Supermarkten in Veghel. Namens Jumbo werd deze handeling verricht door CEO Frits van Eerd en CFO Ton van Veen; voor Raet ondertekenden CEO Kobe Verdonck en CFO Jochem Theunissen. Jumbo en Raet bereikten al eerder op hoofdlijnen overeenstemming over de transactie. De ondernemingsraden van beide bedrijf hebben ingestemd met de adviesaanvragen.

‘Sterke speler’
Raet is marktleider in Nederland op het gebied van HR dienstverlening. CEO Kobe Verdonck is verheugd over het partnerschap met Jumbo: “Met onze toonaangevende software en hoogstaande HR dienstverlening kunnen we Jumbo uitstekend bijstaan in de verdere optimalisering van de organisatie.” Ook CFO Ton van Veen van Jumbo heeft vertrouwen in de samenwerking:

“Raet staat bekend als een sterke speler op dit gebied. Dat biedt goede perspectieven voor alle Jumbo medewerkers die overgaan naar dit bedrijf.”

Optimaliseringsslag
Jumbo heeft de afgelopen jaren een snelle groei doorgemaakt, onder meer vanwege enkele grote overnames. Bij het afronden van het integratieproces maakte Jumbo bekend verder te willen bouwen aan het nóg klantgerichter en slagvaardiger maken van de organisatie. Onderdeel van deze optimaliseringsslag is een nadrukkelijkere focus op de kernactiviteiten. Als gevolg hiervan zijn afgelopen tijd onder meer de bedrijfsonderdelen Retail Accounting (financieel-administratieve dienstverlening aan de franchisenemers van Jumbo), B.sis (service en onderhoud aan kassa’s en overige winkelautomatisering) en de Centrale Slagerij Jumbo in Beilen verkocht. Het uitbesteden van de HR diensten en salarisverwerking aan Raet betekent voorlopig de laatste stap in het herstructureringsproces.