Beeld Tekst
Veghel, 21 april 2017

Topschaatsteam schuift aan bij traditionele Koningsontbijt

  • Familiebedrijf Jumbo voor vijfde jaar op rij leverancier Koningsontbijt
  • Jumbo stimuleert kinderen elke dag te ontbijten als gezonde start van de dag
  • Kjeld Nuis, Hein Otterspeer en Carlijn Achtereekte benadrukken belang ontbijt en bewegen

Topschaatsers Kjeld Nuis, Hein Otterspeer en Carlijn Achtereekte boden vandaag samen met Jumbo het Koningsontbijt aan, voordat door het hele land de jubileumeditie van de Koningsspelen van start ging. Want ontbijten is gezond, zeker als je een actieve dag hebt. Het feestelijke maal, dat bestond uit onder meer brood, appels, halvajam, komkommer en melk, is afgestemd met het Voedingscentrum en conform de Schijf van 5.

Gezonde start van de dag
Samen met topsporters uit het LottoNL-Jumbo schaatsteam Kjeld Nuis, Hein Otterspeer en Carlijn Achtereekte aten zo’n 150 kinderen van de bovenbouw van Basisschool de Dorendal in Doorwerth het traditionele Koningsontbijt. Tijdens het ontbijt kregen zij uitleg van de schaatsers over het belang van ontbijten en hoe het dagelijkse ontbijt van een topsporter eruit ziet. “Een gezond ontbijt is een goed begin van de dag, niet alleen voor een topsporter zoals ik, maar voor iedereen. Het ontbijt vormt de bouwstenen voor je dag”, legt topsporter Kjeld Nuis uit.

Gezond en in beweging
Na het ontbijt ging iedereen naar buiten om zich klaar te maken voor Koningsspelen. De warming-up werd gegeven door het schaatsteam. “Het is ontzettend leuk om te zien hoe enthousiast en nieuwsgierig onze leerlingen zijn naar de ontbijtrituelen van topsporters Hein, Carlijn en Kjeld. Nog leuker is het om te zien hoe enthousiast de sporters op hun beurt zijn in het begeleiden van de kinderen voor een goede warming-up. Net als een goed ontbijt aan het begin van de dag, mag een goede warming-up ook niet ontbreken bij het sporten”, aldus Jasper Post, docent aan de basisschool De Dorendal in Doorwerth.

Koningsontbijt
Het Koningsontbijt bestond dit jaar uit volkoren en glutenvrij brood, Gouda’s Glorie halvarine, Campina Lang Lekker halfvolle melk, Sourcy Kids water, appels, komkommer, halvajam, appelstroop en light smeerkaas. Het ontbijt van Jumbo wordt dit jaar aangeboden aan ongeveer 1,2 miljoen basisschoolkinderen in heel Nederland. Jumbo wil lekker en gezond eten makkelijk bereikbaar maken. Op elk moment van de dag, maar beginnend bij het ontbijt.

Fotobijschrift 1: Koningsontbijt bij basisschool De Dorendal in Doorwerth: gezond ontbijten terwijl je luistert naar uitleg van topschaatsers Kjeld Nuis, Hein Otterspeer en Carlijn Achtereekte van team LottoNL-Jumbo over hun dagelijkse ontbijt.

Fotobijschrift 2: Topschaatsers Kjeld Nuis, Hein Otterspeer en Carlijn Achtereekte verzorgen de warming-up van de Koningsspelen voor zo’n 150 basisschoolleerlingen van De Dorendal in Doorwerth.