Tekst
Veghel, 17 september 2021

Succesvolle derde editie van Jumbo Tech Campus Hackathon

Afgelopen weekend vond in het Evoluon in Eindhoven de derde editie plaats van de Jumbo Tech Campus Hackathon. Tijdens dit evenement werkten zo’n 100 Jumbo Tech Campus collega’s en partners samen aan vernieuwende IT-oplossingen. Jumbo stimuleert met de hackathon collega’s om hun creativiteit te gebruiken en met een team tot innovatieve IT-oplossingen te komen. Zodat Jumbo haar klanten in de toekomst nog beter van dienst kan zijn. Tijdens de tweedaagse hackathon werd door de internationale teams dit jaar gewerkt aan vernieuwende prototypes. Zeven teams van finalisten presenteerden op dinsdag 14 september hun concepten aan de jury tijdens een awardshow op het hoofdkantoor in Veghel. De winnende ideeën worden in de nabije toekomst door Jumbo verder uitgewerkt.

Thema lokaal ondernemerschap
In 2019 en 2020 organiseerde de Jumbo Tech Campus ook al hackathons. Toen werden innovatieve ideeën uitgewerkt in de thema’s ‘Alles voor de leukste boodschap’ en ‘From food retail to food experience’. Dit jaar viert Jumbo het 100-jarig jubileum van het familiebedrijf. De lokale samenwerking tussen Jumbo’s winkels, klanten en partners is altijd erg belangrijk geweest en daarom werd ‘Pop your local Bubble’ uitgekozen als hét thema voor deze editie. Onderdeel van de opdracht was dat deelnemers in hun idee of oplossing iets teruggeven aan de lokale gemeenschap. De publieksprijs ging naar een idee om Jumbo’s lokale foodprint te vergroten. Een nieuwe online service voor klanten scoorde volgens de jury bestaande uit Colette Cloosterman-van Eerd (CCO Jumbo), Cees van Vliet (COO Jumbo), Tim Meeuwissen (Pathfinder JTC) en Björn Brekel (Manager Digital Format) het best.


De winnende teams en de jury van de Jumbo Tech Campus Hackathon 2021 ‘Pop your local Bubble’

Gosse Reinsma, manager Jumbo Tech Campus, over de derde hackathon: “Het was wederom een geslaagde hackathon voor onze Jumbo Tech Campus en partners. Het is echt geweldig om te zien hoe zoveel gepassioneerde IT-professionals samenwerken. Ieder team wilde natuurlijk winnen met het eigen idee, maar ze waren er ook om elkaar te helpen en inspireren en zo samen tot nieuwe digitale concepten te komen. We zijn erg enthousiast over de winnende ideeën, die nu verder zullen worden uitgewerkt. We kijken nu al uit naar de volgende editie.”

Jumbo Tech Campus zoekt nieuwe collega’s
Op de Jumbo Tech Campus werken dagelijks zo’n 350 IT-collega’s aan het verbeteren en vernieuwen van Jumbo’s systemen voor winkels en supply chain, Jumbo.com, de Jumbo app en andere digitale diensten. Op dit moment zoekt Jumbo nog veel enthousiaste collega’s voor diverse functies op de Jumbo Tech Campus. Kijk voor meer informatie over werken in de IT bij Jumbo op jobs.jumbo.com/nl/werkplek/tech-campus/.