Beeld
Veghel, 18 juni 2022

Succesvolle actie van Jumbo bezorgt La Roccafans uniek aandenken

Een tijd geleden werd de opening van de nieuwe Jumbo winkel in Lier bekendgemaakt. Deze komt op het terrein van de iconische discotheek La Rocca, die vroeger dan gepland haar deuren sloot ten gevolge van een brand. Uit sympathie voor wat deze danstempel heeft betekend voor veel mensen, organiseerde Jumbo in samenwerking met La Rocca een actie waar trouwe feestgangers kans maakten op een gesigneerd stukje van de legendarische discotheek door verschillende internationale DJ’s. En of dit een succes was. Meer dan 1000 mensen stuurden hun mooiste herinnering aan La Rocca door. 200 van hen werden uitgekozen en mochten vandaag hun steen ophalen op de site van La Rocca in Lier.

Het hoofdstuk van La Rocca kon niet zomaar worden afgesloten, en dankzij de hulp van Jumbo krijgen de fans een kans op een uniek aandenken. Bij de afbraak van het pand verzamelde Jumbo 200 stenen die het liet signeren door bekende DJ’s die ooit draaiden in de danstempel. Drie weken lang kregen de fans de kans op een blijvende herinnering aan de gevestigde waarde die La Rocca was.

Meer dan 1000 inzendingen
De opdracht was eenvoudig: stuur jouw mooiste herinnering aan La Rocca door. De 200 leukste en meest memorabele inzendingen werden beloond met een iconische, gesigneerde steen. De actie was dan ook een groot succes. Maar liefst 1.001 fans deelden gretig hun leukste herinneringen. Uit die inzendingen werden 200 winnaars geselecteerd. “Toen we de beslissing namen om een nieuwe vestiging te zullen openen op deze locatie, waren we ons meteen bewust van het sentiment dat rond deze plek hing. Een actie waarbij we iets kunnen teruggeven was dus een no-brainer. Het doet ons dan ook enorm veel deugd dat meer dan 1.000 mensen bereid waren om hun herinnering te delen en Jumbo 200 van hen blij kan maken met een uniek stukje Belgische dancegeschiedenis.”, zegt Peter Isaac, managing director Jumbo België.

“Mijn dochter zag de oproep van Jumbo en heeft meteen een herinnering ingezonden, zonder het mij te vertellen”, zegt Peggy Janssens en La Rocca-aficionado van het eerste uur. “Toen de afbraakwerken begonnen heb ik contact opgenomen met de afbraakfirma en kreeg ik toestemming om zelf al drie stenen te komen halen. Ook een barkruk staat bij mij thuis te blinken. Maar een gesigneerde steen winnen is toch wel het summum, en een prachtige herinnering aan mijn tijd in La Rocca.”, besluit Peggy.

De gelukkige winnaars konden vandaag tussen 14.00 en 18.00 uur hun gesigneerde stenen ophalen op de oude site van La Rocca in Lier, waar in 2023 een nieuwe vestiging van Jumbo haar deuren opent. Jumbo en La Rocca zorgden voor de perfecte afsluiter van een mooi verhaal door nog eenmalig een feestje te organiseren en hapjes en drankjes te voorzien.

“We zijn enorm blij dat de actie zo succesvol gelopen is en kijken enorm uit naar het bouwen en openen van onze nieuwe winkel in Lier. We willen de klanten in de omgeving verrassen en kennis laten maken met de Jumbo-formule met de beste service, buitengewoon groot assortiment en altijd lage prijzen”, eindigt Peter Isaac, managing director van Jumbo België.