Beeld
Veghel, 6 december 2016

Sterrenchef Jonathan Zandbergen inspireert met kerstklassiekers

De kans is groot dat dit jaar Hollandse garnalen, zalm, rollade, varkenshaas of vanilleroomijs met Kerst op het kerstmenu prijken. Volgens Jumbo zijn dit de populairste ingrediënten voor de feestdagen die bij het merendeel van de Nederlanders tijdens het kerstdiner worden geserveerd. Deze Kerst roept Jumbo de hulp in van niemand minder dan sterrenchef Jonathan Zandbergen om Nederland te inspireren deze ultieme kerstklassiekers op tafel te zetten. Vanaf vandaag inspireert de chefkok van sterrenrestaurant Merlet thuiskoks met verschillende kookvideo’s, tips en heerlijke kerstrecepten op www.jumbo.com/kerst.

Chefkok Jonathan Zandbergen – vorige maand door GaultMillau 2017 uitgeroepen tot Talentvol Chef van het Jaar – heeft met de populairste kerstklassiekers een heerlijk kerstdiner samengesteld voor Jumbo klanten. “Het kerstdiner is voor velen hét hoogtepunt van de feestdagen. Mensen zoeken soms wekenlang naar dat ene, perfecte recept en staan vervolgens uren in de keuken om iets heel bijzonders op tafel te zetten. Om hen de helpende hand te bieden, heb ik met de populairste kerstklassiekers heerlijke recepten gemaakt. Zo kan iedereen met Kerst een voor-, hoofd- of nagerecht serveren dat in een restaurant niet zou misstaan”, vertelt Zandbergen.

Cocktail van Hollandse garnalen

– Cocktail van Hollandse garnalen met appel en basilicumcrème
– Zalmfilet met kruidenkorst met gekonfijte venkel en dragonsaus
– Varkenshaas en paddenstoelen met ‘royale’ witlof en Madeirasaus
– Kruidige varkensrollade met honing en friszoete rode kool
– Omelette Sibérienne van vanilleroomijs met karamel, noten en meringue

De recepten van Jonathan Zandbergen zijn terug te vinden als recepten ‘Van de Chef’ op www.jumbo.com/kerst en in de extra dikke kersteditie van Hallo Jumbo magazine.Ook biedt Jumbo alternatieve recepten en kant-en-klare gerechten, tips en inspiratie.