Beeld Tekst
Veghel, 6 september 2017

Spreek je boodschappen in op de Jumbo-app

  • Jumbo maakt boodschappen doen nóg makkelijker
  • Voice-technologie maakt handsfree boodschappenlijst samenstellen mogelijk
  • Producten eenvoudig te selecteren en bestellen via Jumbo app

Dankzij een innovatieve nieuwe feature in de mobiele app van Jumbo Supermarkten zijn papieren boodschappenlijstjes binnenkort verleden tijd. Door de Jumbo app te openen en de gewenste boodschappen in te spreken, kunnen klanten digitale boodschappenlijstjes ook met hun stem opstellen en aanvullen. Zo is boodschappen doen nog leuker en makkelijker. Jumbo is de eerste supermarktketen die boodschappen samenstellen op deze manier – direct via de mobiele telefoon – mogelijk maakt.

Iedereen herkent het: tijdens het koken zie je dat de aardappels bijna op zijn. Of achter het stuur schiet je ineens te binnen dat het wc-papier op is. Snel opschrijven of eenboodschappenlijstje aanmaken in de app gaat op zo’n moment niet, maar met de nieuwe spraakfunctie in de app kun je de benodigde producten inspreken voor je het weer bent vergeten. Het enige wat je hoeft te doen, is de Jumbo app te openen en te beginnen met spreken: ‘appels, kaas, rode wijn, spaghetti’.

Stemtechnologie
Diverse technologieën, zoals Siri – de digitale assistent van Apple – zorgen ervoor dat de app een stem hoort én kan interpreteren. Daarnaast haalt een speciale techniek bruikbare informatie uit grote hoeveelheden gestructureerde en ongestructureerde data. Dankzij deze gouden combinatie van technologieën kan Jumbo in de toekomst nog beter inspelen op de behoeften van de gebruiker.

“Eind september start een pilot voor de stemfunctie, die we vrijgeven voor duizend gebruikers.”

“Eind september start een pilot voor de stemfunctie, die we vrijgeven voor duizend gebruikers. Zo krijgen we beter inzicht in het gebruik van de klant en kunnen we hierop inspelen. Mogelijk dat we nog features zullen toevoegen, want het boodschappenlijstje is nog maar het begin”, aldus Roy van Keulen, online van Jumbo. Vooralsnog is de spraakfunctie alleen beschikbaar voor iOS, in de toekomst zal dit ook gelden voor Android-apparaten.

De Jumbo app
De app van Jumbo Supermarkten was al uitgerust met een geoptimaliseerde scanfunctie waarmee producten in de koelkast al te scannen zijn en direct in het digitale winkelmandje geplaatst kunnen worden. Bovendien kan je snel bestellen, omdat de app jouw favoriete  winkel en bezorgtijdstip onthoudt.