Veghel, 27 oktober 2015

Sparen voor spel- en leermaterialen voor lokale basisscholen bij Jumbo

Klanten die tussen woensdag 28 oktober en dinsdag 8 december 2015 boodschappen doen bij één van de Jumbo winkels in Arnhem, Amersfoort, Eindhoven, Tilburg, Hoevelaken, Leusden, Bunschoten-Spakenburg en Nijkerk kunnen sparen voor spel- en leermaterialen voor lokale basisscholen. Voor de ‘Sparen voor je School’ actie stelt Jumbo onder de deelnemende basisscholen ruim 190.000 euro beschikbaar.

Klanten van diverse Jumbo winkels ontvangen vanaf woensdag 28 oktober bij elke besteding van 10 euro een gratis schoolpunt met een code. Op de website jumbo.com/sparenvoorjeschool kunnen klanten eenvoudig de punten toewijzen aan één van de deelnemende basisscholen. Na afloop van de actie wordt het beschikbare budget op basis van het aantal toegewezen punten verdeeld over de basisscholen. De school met de meeste punten ontvangt naar verhouding het hoogste bedrag.

Spel- en leermaterialen

De scholen hebben voorafgaand aan de actie aangegeven voor welke producten zij graag sparen. Scholen konden kiezen uit een grote collectie spel- en leermaterialen. Zo spaart basisschool de Boschuil in Einhoven onder andere voor een klimtoestel, de Rehobothschool in Nijkerk voor stelten en een schommel en de Heijenoordschool in Arnhem voor een wipwap en een muziekpaneel. Op deze manier weten de klanten van Jumbo waar zij met de spaarpunten aan bijdragen. In december wordt bekend gemaakt welk bedrag de basisscholen kunnen besteden aan de spel- en leermaterialen.

Familiebedrijf

De ‘Sparen voor je School’ actie sluit aan op het maatschappelijke beleid van Jumbo. Als familiebedrijf en toonaangevende supermarktketen staat Jumbo middenin de samenleving. De supermarktketen voelt zich daarom verantwoordelijk voor de wereld om zich heen. Voor deze generatie, maar ook zeker voor de volgende generaties. Met deze actie investeert Jumbo in de toekomst van kinderen en stimuleert zij deze groep zich te ontwikkelen onder meer door te bewegen.