Veghel, 24 april 2015

Schaatsheld Hein Otterspeer schuift aan voor Koningsontbijt op zijn oude basisschool

Meer dan een miljoen kinderen begonnen vandaag goed aan de Koningsspelen met het Koningsontbijt. Voor de leerlingen van de Koningin Julianaschool in Ouderkerk aan den IJssel was het een extra bijzondere ochtend: niemand minder dan Hein Otterspeer bracht een bezoek aan zijn oude bassischool. Samen met de kinderen genoot de schaatsheld van Team LottoNL-Jumbo van het vorstelijke ontbijt met gezonde en feestelijke producten. Het Koningsontbijt wordt dit jaar voor het derde jaar op rij aangeboden door Jumbo Supermarkten. Hiermee vraagt het familiebedrijf aandacht voor het belang van ontbijten.

“Fantastisch dat kinderen door heel Nederland samen aan deze sportieve dag kunnen beginnen”, vertelt Hein Otterspeer. “Als topsporter weet ik als geen ander hoe belangrijk een goed en gevarieerd ontbijt is om vol energie te beginnen aan je dag. En dat geldt niet alleen voor mij, maar voor iedereen die goed wil presteren! Of dit nu op de schaatsbaan is of op school.”

Gezond feestje

Het door Jumbo aangeboden ontbijt bestaat onder meer uit melk, sinaasappelsap, volkoren brood, chocoladehagelslag, snoeptomaatjes, smeerkaas en appels. “Wij beschouwen het ontbijt als een feestje voor de klas en hebben daarom gekozen voor overwegend gezonde en enkele feestelijke producten”, vertelt Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo Supermarkten. “Met het aanbieden van het Koningsontbijt vragen we aandacht voor het belang van ontbijten. Naast dat je de brandstof binnenkrijgt die nodig is om goed te kunnen presteren, is het is óók een gezellig moment om regelmatig samen te beleven, voordat de drukte van alledag begint.”

Op de foto: Ontbijten met de volgende generatie, topsporter Hein Otterspeer geniet met volle teugen samen met zijn neefje Lars van het door Jumbo aangeboden Koningsontbijt. In de beeldbank vind je nog meer afbeeldingen van het Koningsontbijt.