Beeld
Veghel, 26 maart 2015

Richard Krajicek en Willem-Alexander School proeven als eerste Koningsontbijt voor

Koningsontbijt bestaat uit gezonde en feestelijke productenGroep 6A van de Willem-Alexander School in Amstelveen had vanmorgen de primeur: de kinderen en hun meester Fred Kouw mochten het Koningsontbijt voorproeven. Met dat ontbijt beginnen meer dan een miljoen kinderen op 24 april aan de Koningsspelen. Richard Krajicek, verantwoordelijk voor de Koningsspelen, onthulde samen met Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo Supermarkten, het Koningsontbijt. Het door Jumbo aangeboden ontbijt bestaat onder meer uit melk, sinaasappelsap, volkoren brood, chocoladehagelslag, smeerkaas en appels. Jumbo beschouwt het ontbijt als een feestje voor de klas en heeft daarom gekozen voor overwegend gezonde en enkele feestelijke producten.

Jumbo biedt het Koningsontbijt dit jaar voor het derde jaar op rij aan. Vorig jaar waren er gemengde geluiden over het ontbijt. “Pindakaas en hagelslag zijn ongezond”, oordeelden critici. “Een feestelijk begin van de dag”, vonden veel ouders en kinderen. “Uit onderzoek van TNS Nipo, in opdracht van Jumbo, blijkt dat in 15% van de gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd niet elke dag wordt ontbeten. Dat gaat dus om grofweg 300.000 kinderen, ongeveer zes voetbalstadions vol! Een deel van de ouders wijst een gebrek aan tijd hiervoor als reden aan. Dat mág niet zo zijn”, stelt Colette Cloosterman-van Eerd van Jumbo. “Met het aanbieden van het Koningsontbijt vragen we aandacht voor het belang van ontbijten, in het bijzonder voor kinderen maar ook voor volwassenen.”

Gezellige start van de dag

“Ik ben trots dat wij als familiebedrijf een bijdrage kunnen leveren aan de Koningsspelen. Door kinderen te trakteren op een ontbijt beginnen zij vol energie aan deze sportdag”, aldus Cloosterman-van Eerd, zelf moeder van vier schoolgaande kinderen: “Iedereen zou elke dag moeten ontbijten, zowel kinderen als volwassenen. Door te ontbijten krijg je de brandstof binnen die je nodig hebt om goed te kunnen presteren thuis, op school of op het werk. Naast dat het ontbijt een belangrijke maaltijd is, is het is óók een gezellig moment om regelmatig samen te beleven, voordat de drukte van alledag begint.”

Het Koningsontbijt werd vanmorgen op toepasselijke wijze geserveerd door heuse lakeien met prachtig servies en tafelzilver. Aan Richard Krajicek de eer om de inhoud te onthullen. “Ik ben erg blij dat de Koningsspelen ook dit jaar weer van start gaan met een feestelijk ontbijt en dat Jumbo ons helpt dat mogelijk te maken. Als vader en als sportfanaat weet ik hoe belangrijk het is om goed en gevarieerd te ontbijten, zéker als je zo’n actieve sportdag voor de boeg hebt. Bovendien is het ontzettend gezellig om de dag zo samen te beginnen”, aldus Krajicek.

Koningsontbijt

Het Koningsontbijt bestaat dit jaar uit gezonde en feestelijke producten, namelijk: Jumbo Goudeerlijk volkoren brood, YAM licht meerzaden glutenvrij brood (op aanvraag), Alpro Drink rode vruchten, Lang Lekker halfvolle melk, Appelsientje Sinaasappel, halvarine, Bonnemaman aardbeienjam, Venz hagelslag, Bolletje beschuit, Jumbo appelstroop, Junami appels, Greenery snoeptomaatjes, Milner Slankie smeerkaas en Kroon smeerworst naturel.