Veghel, 13 december 2015

Recordaantal Jumbo winkels open tijdens feestdagen

Supermarktketen verwacht in winkels en online veel vraag naar klassieke kerstproductenJumbo Supermarkten opent op Eerste Kerstdag de deuren van 94 winkels: dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Hoewel de supermarktketen vooral in de laatste dagen voor kerst de grootste drukte voorspelt, komen traditiegetrouw ook tijdens de feestdagen veel mensen nog boodschappen doen. De keten verwacht de komende twee weken in winkels en online met name vraag naar klassieke kerstingrediënten, zoals Hollandse garnalen, varkensrollade en varkenshaas. Ook kleine bakjes vlees, vis en vegetarische hapjes voor op het gourmetstel zijn in trek.

Dit jaar zijn 327 Jumbo winkels een deel van kerstavond geopend (sluitingstijd variërend van 19.00 uur tot 22.00 uur). Op Eerste Kerstdag zijn 94 winkels open, op Tweede Kerstdag zijn dat er zelfs 439. Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie bij Jumbo: “We merken dat we met de openingen tijdens de kerstdagen duidelijk voorzien in een behoefte. Enerzijds zijn er veel klanten die op het laatste moment nog verse producten, vergeten ingrediënten of zelfs het complete kerstmenu komen shoppen. Anderzijds bieden we mensen die geen kerst vieren de mogelijkheid om boodschappen te doen.”

Naast veel klanten in winkels, verwacht Jumbo tot Kerstmis ook online grote drukte. “We zien een toename in het aantal klanten dat online boodschappen doet en verwachten in aanloop naar 25 december een recordaantal bestellingen via Jumbo.com, die vervolgens worden opgehaald bij een Pick Up Point”, aldus Cloosterman-van Eerd.

Populairste kerstproducten

De populairste kerstproducten zijn dit jaar Hollandse garnalen, gerookte zalm, varkensrollade, varkenshaas en vanille roomijs. Naar schatting komt minstens één van deze producten terecht op 4 van de 5 kerstmenu’s. Ook is er veel vraag naar luxe ontbijtproducten en wijnen.