Jumbo nieuws
jumbo-biologische-zuivelproducten.jpg

Jumbo introduceert biologische zuivellijn

Veghel - 10-8-2015
Biologische verse magere en (half)volle melk, karnemelk, magere en volle yoghurt, magere kwark en crème fraîche. Klanten van Jumbo Supermarkten kunnen vanaf nu in de ruim 570 winkels terecht voor deze biologische zuivelproducten van het huismerk. De biologische zuivellijn maakt deel uit van een groter biologisch assortiment dat stapsgewijs in de schappen terechtkomt.
Lees verder
“Als familiebedrijf vinden we het belangrijk om bij te dragen aan een betere wereld en hebben we de balans tussen mens, dier en milieu hoog in het vaandel staan. Daarom is het eigenlijk vanzelfsprekend dat we met een biologische zuivellijn komen. We bieden onze klanten nu de keuze tussen een A-merk, ons reguliere huismerk en de biologische variant”, vertelt Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo Supermarkten. “Wij zijn erg trots op deze nieuwe lijn. Hiermee maken we ook biologische producten, vanzelfsprekend tegen de scherpe Jumbo prijs, voor al onze klanten bereikbaar. Dat is écht Jumbo.”

Uitbreiding biologische huismerklijn

Het biologische huismerk van Jumbo is voorzien van het Europese biologische logo (het blaadje van sterretjes) en is geproduceerd met respect voor dier en natuur. Een voorbeeld hiervan is een hoger dierenwelzijn, onder andere door meer ruimte zowel buiten als in de stal. Verder wordt alleen gebruik gemaakt van natuurlijke gewasbeschermingsmiddelen en wordt geteeld op volle grond. Naast zuivelproducten vinden klanten ook al andere biologische producten in de Jumbo winkels, zoals vers brood, eieren, koffie, diverse groenten en vers vlees. Gedurende het jaar wordt de biologische huismerklijn uitgebreid naar iedere productgroep, om zo in de basisbehoefte van de klant te voorzien.

BIO logisch van Jumbo

Jumbo weet veel van de herkomst van al haar producten. Bij de biologische producten gaat de supermarktketen een stap verder en laat klanten kennismaken met het verhaal achter het product. Op zoveel mogelijk producten wordt dan ook uitgelegd wát het biologisch maakt, veelal met een persoonlijk verhaal over bijvoorbeeld de teler. Cloosterman-van Eerd: “Zo weet de klant echt wat hij koopt en dat vinden we belangrijk.” Wanneer het seizoen het toe laat, haalt Jumbo de biologische producten het liefst van dichtbij. Ook wanneer de supermarktketen producten uit het buitenland haalt, is de leverancier bekend. In beide gevallen laat Jumbo haar klanten er graag kennis mee maken, door de herkomst op de verpakking toe te lichten.

Naast biologisch ook duurzaam

Jumbo let bij de biologische huismerklijn sterk op duurzaamheid en het milieu. Ook voor de verpakkingen wordt continu gekeken naar verduurzaming. Zo hebben de pakken zuivel geen plastic dop, waardoor ze gemakkelijker te recyclen zijn. Ook bij de toekomstige biologische productintroducties wordt gekeken naar een zo duurzaam mogelijke verpakking.

Contact Corporate Communicatie Jumbo

Telefoon: 0413-384800
E-mail: pers@jumbo.com