Jumbo nieuws
Jumbo-algemene-header-2000.jpg

Jumbo haalt uit voorzorg alle overige gesneden voorverpakte vleeswaren van Offerman uit de schappen

Veghel - 4-10-2019
Op basis van nieuwe informatie haalt Jumbo uit voorzorg alle overige gesneden voorverpakte vleeswaren die van de productielocatie van Offerman in Aalsmeer komen, uit de schappen. Dit als gevolg van een besmetting met de listeriabacterie op deze productielocatie. Alhoewel de kans op besmetting van deze producten heel klein is, stelt Jumbo de veiligheid van voedsel in zijn winkels voorop. Jumbo vraagt klanten om deze vleeswaren niet te consumeren en terug te brengen naar één van zijn winkels.
Lees verder
Gisteren nam Jumbo al de maatregel om per direct een deel van de vleeswaren uit de schappen te halen. Er was toen geen aanleiding om de overige gesneden voorverpakte vleeswaren te verwijderen.

Het consumeren van de genoemde producten kan mogelijk een gevaar vormen voor de gezondheid. Vooral bij zwangere vrouwen, jonge kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem. Mensen die vragen hebben over hun gezondheid wordt aangeraden om contact op te nemen met hun huisarts.

Over listeria (bron: voedingscentrum)
Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. De kans op besmetting met listeria is klein, maar de gevolgen kunnen ernstig zijn. Vooral zwangere vrouwen moeten oppassen omdat het bij die groep kan leiden tot een miskraam of vroeggeboorte. Listeria is vooral te vinden in langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten.

Service aan klanten
Klanten die het product gekocht hebben, kunnen het terugbrengen naar de winkel. Zij krijgen hun geld terug. Een aankoopbon is niet nodig. Voor meer informatie kunnen klanten contact opnemen met de klantenservice via 0800 - 0220 161 of Jumbo.com

Het betreft alle producten in de bijlage.

Contact Corporate Communicatie Jumbo

Telefoon: 0413-384800
E-mail: pers@jumbo.com

Claire Trugg
Claire Trugg
Mariska Bergmans
Mariska Bergmans
Laura Valks-Piessens
Laura Valks-Piessens