Beeld Tekst
Veghel, 31 oktober 2019

Overname Agrimarkt door Jumbo voltooid

De verkoop door coöperatie CZAV van alle aandelen Agrimarkt, inclusief vastgoedlocaties, aan Jumbo Groep Holding BV is op 31 oktober 2019 afgerond. Door deze transactie is Jumbo eigenaar geworden van zes Agrimarkt supermarkten in Zuidwest Nederland. De winkels in Roosendaal, Vlissingen en Middelharnis worden omgebouwd naar de Jumbo formule; de Agrimarkt in Goes krijgt een nieuwe bestemming als eerste Jumbo Foodmarkt in de provincie Zeeland. Jumbo heeft met branchegenoot Lidl overeenstemming bereikt over de overname van het vastgoed en de exploitatie van de Agrimarkt supermarkten in Terneuzen en Oud-Beijerland.

Heropeningen
Vanaf 1 november 2019 zijn de Agrimarkt supermarkten in hun huidige vorm dicht. Vanaf dat moment wordt hard gewerkt aan een frisse, eigentijdse uitstraling voor de nieuwe Jumbo supermarkten en Jumbo Foodmarkt. Nog dit jaar kunnen klanten daar terecht voor de beste service, het grootste assortiment én de laagste prijs. Vlissingen en Middelharnis heropenen in week 47 als Jumbo supermarkt, de week erna gevolgd door Roosendaal. In diezelfde week heropent ook de winkel in Goes als Jumbo Foodmarkt.

Producten van eigen bodem
“Voor Jumbo is dit een bijzondere overname waar we heel trots op zijn,” zegt CFO Ton van Veen. “Het zijn stuk voor stuk prima winkellocaties, met klanten die veel waarde hechten aan producten van eigen bodem. Die voorkeur sluit helemaal aan bij onze aanpak. We behouden dus zoveel mogelijk het plaatselijke karakter van de winkels, inclusief artikelen in de categorie Tuin en Dier. We kijken er naar uit om samen met de medewerkers en lokale leveranciers er een succes van te maken. Klanten in het verzorgingsgebied van deze nieuwe Jumbo winkels kunnen straks ook via Jumbo.com hun boodschappen laten thuisbezorgen of ophalen bij een Pick Up Point.”

Fotobijschrift: CFO Ton van Veen van Jumbo (rechts) en algemeen directeur Antoon van Vugt van coöperatie CZAV (links) bij afronding van de verkoop van alle aandelen van Agrimarkt aan Jumbo.