Veghel, 3 februari 2015

Oplaadpaal voor smartphones en tablets bij Jumbo

Klanten van Jumbo kunnen tijdens het winkelen voortaan gratis hun smartphone opladen. Bij de entree van een aantal winkels komen oplaadpalen te staan met laders voor verschillende soorten smartphones en tablets.

“Steeds meer Nederlanders beschikken over een smartphone en de telefoon wordt ook steeds vaker gebruikt”, licht Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo Supermarkten toe. “Zo ook bij of voorafgaand aan het boodschappen doen. Het gevolg hiervan is dat de telefoon vaker leeg is. Wij bieden onze klanten daarom de handige mogelijkheid om de telefoon veilig en kosteloos op te laden tijdens het winkelen.”

Positieve eerste resultaten
Winkels hebben zelf de keuze of ze een oplaadpaal willen plaatsen. In enkele winkels is de oplaadpaal al te vinden en de eerste resultaten zijn positief. Veel klanten maken gebruik van de service. Naar verwachting zal de paal dit jaar in steeds meer Jumbo winkels verschijnen.

Slim systeem in veilige omgeving
De oplaadpaal heeft ruimte voor acht smartphones en twee tablets. Klanten leggen hun telefoon of tablet in een van de kluisjes aan een oplaadsnoer en sluiten het kluisje met een sleutel. Na 30 minuten is de telefoon volledig opgeladen, door middel van een slim systeem dat scant hoeveel ampère stroom de telefoon nodig heeft om binnen het half uur opgeladen te zijn. Zo blijft de oplaadpaal niet te lang bezet. Per kluisje is te zien wat de status van de oplaadsessie is. Als de telefoon opgeladen is, haalt de klant de telefoon weer uit het kluisje.

Klant nog beter van dienst
Jumbo is de eerste supermarktketen die deze service aan de klanten biedt. “Ook dit is een voorbeeld van hoe we meedenken om boodschappen doen nog prettiger te maken. We blijven altijd nadenken hoe we onze klanten nóg beter van dienst kunnen zijn”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd.