Beeld Tekst
Veghel, 6 december 2019

Nieuwe kerstcommercial Jumbo draait om samenzijn en lekker genieten

Samenzijn is voor veel mensen het belangrijkste tijdens de feestdagen. Dat realiseert de bekende Jumbo familie zich ook in de nieuwe kerstcommercial van de supermarktketen. Moeder Lieke (door Maike Meijer) vertrekt in de drukke dagen voor Kerst naar Tokyo op zakenreis. Terwijl zij zich verheugt op wat tijd voor zichzelf, raakt vader Bas (door Frank Lammers) enigszins in paniek bij de gedachte dat hij er bij de voorbereidingen op Kerst alleen voor staat. Hoewel er in eerste instantie het een en ander misgaat, weet hij met hulp van de kinderen én Jumbo – tegen alle verwachtingen in – een geweldige kerstmaaltijd op tafel te toveren. Moeder Lieke ervaart juist dat alleen zijn in de donkere dagen voor Kerst, ver van haar gezin, helemaal niet zo prettig is. Want de voorpret op Kerst en alle voorbereidingen die daarbij horen, zijn eigenlijk al de helft van het plezier…

Roy van Keulen, Directeur Marketing bij Jumbo: “Jumbo heeft alles voor een geweldige Kerst. Niet alleen het grootste kerstassortiment ooit, maar er wordt ook volop inspiratie geboden via de winkels, het Hallo Jumbo-magazine, op Jumbo.com en Smulweb.nl en op social media. In de commercial helpen we vader Bas om een heerlijk kerstdiner op tafel te zetten. De komende weken gaan we datzelfde doen voor onze klanten en hen helpen met recepten, inspiratie en tips de lekkerste en meest bijzondere gerechten te bereiden.”

Van klassiekers tot trendy nieuwkomers
Keuze is er genoeg binnen het kerstassortiment van Jumbo. Zowel voor mensen die niet te lang in de keuken willen staan en kiezen voor eenvoudig te bereiden gerechten, als voor iedereen die het leuk vindt om dagen bezig te zijn met het bereiden van het kerstmenu. Met bijna duizend verschillende producten zijn er volop mogelijkheden om een lekker en bijzonder kerstmenu samen te stellen. Variërend van mooie klassiekers, zoals carpaccio met truffelsaus, verse coquilles en kalkoen tot trendy nieuwkomers, zoals de verse truffelpasta van La Place en gehaktbrood met pastinaak. Vlees, vis en vegetarische gerechten zijn ruimschoots vertegenwoordigd. Een aantal van de kersttoppers – van borrel tot dessert – uit het assortiment van Jumbo zijn:

  • Mini bouchees met luxe vulling, zoals zalm-gin of rode biet-cranberry
  • Truffel pastinaaksoep
  • Kalkoenroast met cranberryvulling
  • Meer dan 50 gourmetmini’s, bijvoorbeeld luxe tonijnpuntjes in teriyaki, angusburgertjes en hertenbiefstukjes
  • Luxe choco drip ijstaart met praliné- en vanilleroomijs
  • Een Chateau Troupian 2016 uit Bordeaux (beoordeeld met een 8 door wijnkenner Harold Hamersma)
  • En speciaal voor de kinderen een gekruid gehakttaartje

Voorproeven in heel Nederland op 14 december
In de periode voor Kerst is het extra gezellig in de Jumbo winkels. Een goede voorbereiding is het halve werk. Daarom organiseert Jumbo op zaterdag 14 december in veel winkels in het hele land een speciale proeverij, waarbij klanten verschillende feestelijke kerstgerechtjes kunnen ervaren; van luxe hoofdgerechten tot borrelhapjes en een heerlijk feestelijk dessert. Op deze manier helpt Jumbo mensen om een kerstmenu samen te stellen met hapjes en gerechten die ze het allerlekkerste vinden.

Voor de ouders van schoolgaande kinderen heeft Jumbo een speciale webpagina ingericht met inspiratie voor het kerstdiner op school. Ouders vinden hier recepten die in de smaak vallen bij kinderen en eenvoudig te maken zijn. Wel zo makkelijk in deze drukke periode.

Afgelopen nacht zijn de meer dan 650 Jumbo winkels en Jumbo.com in Nederland en België omgetoverd in kerstsferen. De kerstinspiratie kan dus beginnen! De Jumbo ‘kerstfilm’ is vanaf nu hier te bekijken op YouTube. Vanaf vandaag is de campagne te zien op TV en via diverse online kanalen.