Veghel, 5 juni 2014

Nederlander barbecuet het liefst met Arjen Robben en Dirk Kuijt

Jumbo onderzoek: speeldagen Oranje zijn voor Nederlanders aanleiding om te barbecueën Nederlanders hebben vertrouwen in Arjen Robben en Dirk Kuijt. En dan gaat het in dit geval niet om de voetbaltechnieken van deze spelers, maar om hun barbecue skills. Uit Jumbo onderzoek* blijkt namelijk dat Robben en Kuijt de populairste Oranje-spelers zijn om uit te nodigen voor een barbecuefeestje. Opvallend is dat – ondanks dat Nederland zich als één front achter Oranje lijkt te scharen – bijna de helft van alle Nederlanders géén behoefte heeft aan een voetballer op zijn of haar barbecue.

Onder Nederlanders die wél graag een voetballer uitnodigen is ook Robin van Persie een graag geziene gast, zo blijkt uit het Jumbo onderzoek. John Heitinga en Gregory van de Wiel zijn daarentegen minder gewild om een avondje mee te tafelen. Het WK Voetbal is voor veel mensen – naast goed weer en vakantie – een reden om nog eens extra te barbecueën. “Tijdens die momenten zijn de satéspies en hamburger favoriet”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo Supermarkten. “Lekker eten vindt bijna de helft van alle Nederlanders essentieel voor een geslaagde barbecue, maar goed gezelschap vindt men nóg belangrijker. Dat kunnen dus bekende voetballers zijn, maar ook je beste vrienden of familie.”

Sneijder favoriet in Utrecht
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat in de provincies waar de roots van de spelers liggen, zij vaak het populairst zijn om als gast uit te nodigen. Zo kiest meer dan de helft van de Groningers voor Robben, is in Zuid-Holland Kuijt favoriet en hebben Utrechters het liefst dat Sneijder aanschuift. Voor wie verwacht dat deze (of andere) gasten na al hun inspanningen stevige trek hebben, heeft Jumbo dit jaar voor het eerst XL varianten van verschillende soorten vlees in het versschap liggen. Voor de voetbalvrouw (en alle anderen met een kleinere behoefte) zijn er juist kleinere porties verkrijgbaar, de zogeheten mini’s. *) Onderzoek uitgevoerd door PanelWizard i.o.v. Jumbo onder 1.187 Nederlanders vanaf 18 jaar, april 2014.