Veghel, 19 maart 2013

NAC en Jumbo Foodmarkt gaan samenwerking aan

Supermarktketen Jumbo ondersteunt in het seizoen 2013/2014 de jeugdafdeling van BVO NAC Breda. Vandaag hebben Jumbo en Eredivisieclub NAC een overeenkomst getekend waarin is vastgelegd dat de supermarktketen investeert in de jonge voetbaltalenten van de Bredase club. In ruil voor deze bijdrage krijgt Jumbo de mogelijkheid om ook in en rond het Rat Verlegh Stadion de gloednieuwe Jumbo Foodmarkt onder de aandacht te brengen. Jumbo Foodmarkt, die vlak naast het Rat Verlegh Stadion in Breda ligt, is een voor Nederland unieke, 6000 m2 grote versmarkt die op 27 maart officieel wordt geopend.

De samenwerking is voor beide partijen een logisch gevolg van het feit dat vanaf april 2013 NAC en Jumbo Foodmarkt elkaars buren zijn. Jumbo Foodmarkt is de grootste winkel in het nieuwe winkelcentrum Stada Stores, dat naast het stadion van de eredivisionist wordt geopend.

Jumbo supporter van NAC; en andersom
De bijdrage van Jumbo Foodmarkt bestaat, naast een financiële investering in de jeugdopleidingen van NAC, uit een aanzienlijk bedrag aan gratis boodschappen voor de club. Ook zorgt Jumbo voor betere vervoersmogelijkheden van de jeugdspelers in en om Breda door bij te dragen aan vier nieuwe personenbusjes. Verder heeft Jumbo toegezegd flexibele arbeidscontracten aan te bieden aan jeugdspelers van NAC. Zo kunnen zij én werken in de supermarkt én trainen bij hun club. Bij het inroosteren van werkuren in de Jumbo Foodmarkt wordt rekening gehouden met de trainingstijden van de jeugd. Bovendien zal Jumbo toegangskaartjes voor Eredivisiewedstrijden van NAC weg geven aan Bredanaars die komen winkelen in Jumbo Foodmarkt: gedurende actieperioden wordt iedere duizendste klant een toegangsbewijs voor thuiswedstrijden van NAC aangeboden.

In ruil voor de steun aan de club brengt NAC de nieuwe Jumbo Foodmarkt op bijzondere wijze onder de aandacht in en rond het stadion, tijdens de wedstrijden en via de communicatiemiddelen van NAC. Beide partijen zijn voornemens een jarenlange samenwerking met elkaar aan te gaan. De huidige overeenkomst beslaat ruim een jaar.

Over Jumbo Foodmarkt in Breda
Jumbo Supermarkten lanceert met Jumbo Foodmarkt een nieuw supermarktconcept waarmee boodschappen doen een echte belevenis wordt. De voor Nederland unieke winkel is geïnspireerd op de behoefte van de klant aan vers, makkelijk en gezond eten tegen een lage prijs. Jumbo Foodmarkt biedt op maar liefst 6.000 m² vloeroppervlakte het grootste foodassortiment van Nederland. Bovendien worden tal van nationale en internationale gerechten ter plaatse bereid door koks en vakspecialisten. Klanten kunnen deze vers bereide gerechten meenemen of ter plekke opeten in het Foodmarkt Café. De winkel opent op 27 maart haar deuren aan de Rat Verleghstraat 4 in Breda.

Over voetbalclub NAC
NAC viert dit jaar zijn 100-jarig bestaan. Op 19 september 1912 ontstond de club na een fusie tussen NOAD (Nooit opgeven Altijd Doorzetten) en ADVENDO (Aangenaam Door Vermaak En Nuttig Door Ontspanning). De samenvoeging van beide clubnamen leverde de naam NAC (Noad Advendo Combinatie) op. De volledige naam van NAC is daarmee de op één na langste clubnaam in de wereld. NAC Breda speelt in de Eredivisie van het Betaald Voetbal. De club, onder leiding van trainer Nebojsa Gudelj, neemt momenteel een elfde plek in op de ranglijst. De Bredase eredivisionist geniet landelijke bekendheid vanwege haar ‘Avondje NAC’, mede ingegeven door één van de grootste zakelijke platformen van Zuidwest-Brabant.