Tekst
Veghel, 14 april 2017

Medewerkers Jumbo zetten samen de schouders eronder

  • Collega’s van de winkels en het hoofdkantoor melden zich, voor zover juridisch toelaatbaar, om bij te springen in distributiecentra
  • Klanten kunnen zo rekenen op voldoende voorraad producten voor Pasen en de dagelijkse boodschappen
  • Jumbo waardeert saamhorigheid en oplossingsgerichtheid van haar medewerkers
  • Impact van stakingsacties op de winkels blijft beperkt

Medewerkers van de distributiecentra van Jumbo hebben vandaag verheugd gereageerd op berichten dat tientallen collega’s van de winkels en het hoofdkantoor gaan bijspringen om de paasdrukte op te vangen. Zo willen ze voorkomen dat bepaalde winkels minder goed bevoorraad worden. De kans hierop zou aanwezig zijn vanwege de acties die de vakbonden momenteel voeren op de distributiecentra van Jumbo. Van de distributiemedewerkers is 95% gewoon aan het werk, maar door het bijspringen van collega’s uit het land zullen zij minder hinder ondervinden van de acties. De klanten van Jumbo kunnen zo blijven rekenen op voldoende voorraden in de winkels voor Pasen en hun gewone boodschappen.

“Ik ben trots op al onze collega’s die samen de schouders eronder zetten,” zegt CEO Frits van Eerd.  “Zij vertegenwoordigen het DNA van Jumbo: saamhorigheid, gaan voor 100% tevreden klanten en problemen oplossen. Met deze mentaliteit is Jumbo de afgelopen jaren sterk gegroeid.” Uiteraard vindt de inzet van collega’s vanuit de winkels en het hoofdkantoor alleen plaats voor zover dit juridisch mogelijk en toelaatbaar is.

Jumbo betreurt dat de bonden ervoor kiezen om actie te voeren. Jumbo behoort al jaren tot de best betalende werkgevers in de branche. “Wij staan garant voor een goed pakket arbeidsvoorwaarden en daar verandert helemaal niets aan. Maar we zijn nu eenmaal niet de enige supermarktketen in Nederland en moeten rekening houden met wat onze concurrenten doen. Dat hebben we vorig jaar ook zo afgesproken met de bonden,” aldus Frits van Eerd. “In plaats van in gesprek te gaan, leggen de bonden nu een eenzijdig pakket aan eisen op tafel en roepen vervolgens op tot actie, dat brengt ons niet bepaald dichter tot elkaar.”