Beeld Tekst
Veghel, 21 mei 2017

Max Verstappen rijdt baanrecord op Circuit Zandvoort tijdens Jumbo racedagen

Max Verstappen reed zondag 21 mei tijdens de tweede editie van de Jumbo Racedagen een nieuw baanrecord (1.19,511) op het Circuit in Zandvoort. Ook toonde hij het publiek in de overvolle duinen verschillende Formule 1-demonstraties in de V8-aangedreven Red Bull, waarmee Sebastian Vettel in 2012 wereldkampioen werd.  Vorig jaar bezochten al 100.000 bezoekers de Jumbo Racedagen. Dit jaar verlieten nog veel meer fans in alle vroegte hun huis om op tijd aan te komen in Zandvoort voor het grootste familie race-evenement van Nederland.

Verstappen over de Jumbo Racedagen: “Er waren zoveel enthousiaste mensen, dat vind ik echt supermooi. Ook erg leuk dat ik hier op Circuit Zandvoort een nieuw baanrecord heb gevestigd.  Ik ben écht trots om dit samen met Jumbo te mogen doen en hoop er volgend jaar zeker weer bij te zijn!”

Niet alleen de massale gekte rondom Max zorgde voor de hoge bezoekersaantallen. Ook het uitgebreide programma met raceseries als de Porsche GT3 Cup, de TCR Benelux en de BOSS GP waren hoogtepunten voor het publiek. Voor jong en oud was er nog veel meer te beleven.  Zo waren en supercars te bewonderen, kon het eigen racetalent worden getest in een racesimulator of kartbaan en was er volop lekker eten en drinken. Tijdens een kinderpersconferentie kregen een paar jonge fans ook nog eens de kans de topcoureur persoonlijk enkele vragen te stellen.