Beeld Tekst
Veghel, 19 mei 2019

Max Verstappen laat raceharten sneller kloppen tijdens de Jumbo Racedagen

Ronkende motoren, veel racespektakel en hoge snelheden zorgden dit weekend in Zandvoort voor twee onvergetelijke dagen voor iedereen die van racen houdt. Tijdens de Jumbo Racedagen gingen Aston Martin Red Bull Racing coureurs Pierre Gasly en Max Verstappen meerdere keren het asfalt op om hun racekunsten te laten zien. Met hun snelle rondes, burn-outs en donuts werd het een geweldige show voor de aanwezige F1-liefhebbers. Ook diverse andere race-onderdelen stonden op het programma en maakten het racefeest compleet voor het massaal aanwezige publiek.

De grote publiekstrekker van de Jumbo Racedagen was natuurlijk Max Verstappen. Hij ging niet alleen het circuit op voor een live demonstratie, maar maakte beide dagen ook uitgebreid tijd voor zijn fans. Onder andere tijdens een podiumpresentatie en via een bustour die in een half uur het hele circuit langsging. Max Verstappen: “Ik heb ook dit jaar weer enorm genoten van de Jumbo Racedagen. Hoewel dit alweer de vierde editie is, raak ik nooit gewend aan het enthousiasme van de fans hier. Ze steunen me het hele jaar door en ik vind het geweldig dat ik ze tijdens de Racedagen hiervoor kan bedanken. Het was weer een feest in Zandvoort!”

Dagen vol racespektakel
De meeste fans reisden voor Max Verstappen af naar Circuit Zandvoort. Samen met Pierre Gasly liet hij de V8-motoren van zijn RB7 flink ronken onder luid gejuich van de aanwezige raceliefhebbers. Maar natuurlijk was er nog veel meer te zien en beleven voor de bezoekers tijdens de Jumbo Racedagen. Zoals het WTCR-kampioenschap met onder andere Tom Coronel en Nick Catsburg en de MAXX Formula met onder andere voormalig Formule 1-wagens. Ook waren er stuntshows, volop entertainment en lekker eten voor de hele familie.

Antoinette de Jong winnares Ladies GT Race
De Ladies GT Race stond voor de tweede keer op het programma tijdens de Jumbo Racedagen. Zestien vrouwen, waaronder bekende Nederlandse dames en medewerksters van Jumbo, raasden over het asfalt om de felbegeerde beker en de felicitaties van Max Verstappen en Pierre Gasly in ontvangst te nemen. Sandra Schuurhof, die op vrijdag nog naar het ziekenhuis moest na een crash tijdens de vrije training, was dit weekend gewoon van de partij.

Zaterdag won topschaatsster Antoinette de Jong de race na een spannende strijd. Radio-DJ Eva Koreman was lang aan de leiding, maar gaf de overwinning uit handen na een foutje waardoor ze spinde en in de grindbak belandde. Op zondag was zangeres Do de winnares van de dag. Presentatrice en zangeres Romy Monteiro crashte en moest uit voorzorg naar het ziekenhuis. Gelukkig kwam ze met de schrik vrij. De overall winnares van de Ladies GT Race op basis van beide dagen was Antoinette de Jong, die de grote overwinningsbeker overhandigd kreeg van Max Verstappen.

Autosport naar de Nederlandse fans brengen
CEO van Jumbo Supermarkten Frits van Eerd: “Het doel van de Jumbo Racedagen is om Max Verstappen en de autosport dichtbij de Nederlandse fans te brengen. In deze opzet zijn we volgens mij tijdens deze vierde editie opnieuw geslaagd. De fans waren opnieuw massaal aanwezig en het was weer prachtig om Max Verstappen hier in actie te zien! Maar ook alle andere demonstraties en races waren een feest om live mee te maken voor onze bezoekers. Ik ben heel trots op wat we hier neergezet hebben!”

Succesvol weekend
Robert van Overdijk, algemeen directeur Circuit Zandvoort: “Wij kijken terug op een succesvol weekend, met een vlekkeloze organisatie. De getroffen verkeersmaatregelen, in samenwerking met provincie en gemeente, hebben gezorgd voor een bijna vloeiende in- en uitstroom van bezoekers.”

Fotobijschriften:
Foto 1: Max maakt donuts op Circuit Zandvoort tijdens de Jumbo Racedagen.
Foto 2: Max Verstappen en Pierre Gasly delen handtekeningen uit aan de aanwezige fans.
Foto 3: Max Verstappen en Pierre Gasly tijdens de bustour langs het circuit
Foto 4: De zestien vrouwen in actie tijdens de Ladies GT Race.
Foto 5: Overall winnares van de Ladies GT Race Antoinette de Jong met de grote overwinningsbeker, overhandigd door Max Verstappen.
Foto 6: Max Verstappen met zijn fans.