Tekst
Veghel, 20 mei 2019

KOEN SCHUURMAN UIT HOORN RACET MET 250 KILOMETER PER UUR OVER HET CIRCUIT VAN ZANDVOORT

Op volle snelheid racen over het asfalt van het circuit van Zandvoort. Voor veel racefans is het een droom… Voor Koen Schuurman uit Hoorn kwam deze droom uit! Hij maakte tijdens de vierde editie van de Jumbo Racedagen een rit in een échte raceauto: een LMP3 van Racing Team Nederland. Koen won deze droomprijs door boodschappen te doen bij Jumbo Zwaagdijk in Hoorn. Als passagier vloog Koen met een snelheid van ruim 250 kilometer per uur over het circuit van Zandvoort.

Koen Schuurman kon zijn geluk niet op. “Dit was echt een geweldige en onvergetelijke ervaring. Met zo’n goede coureur op deze hoge snelheid over dit circuit rijden… Het is een droom die uitkomt. Jumbo, enorm bedankt!”
 
Jumbo Racedagen
Een mooi programma vol racespektakel en hoge snelheden zorgde dit weekend tijdens de Jumbo Racedagen voor twee onvergetelijke dagen voor iedereen die van racen houdt. De grote publiekstrekkers waren Aston Martin Red Bull Racing coureurs Pierre Gasly en natuurlijk Max Verstappen. Zij lieten de V8-motoren van hun RB7 bolides flink ronken op het circuit in Zandvoort. Snelle rondes, burn-outs en donuts maakten er een geweldig spektakel van voor de ruim 100.000 aanwezige race-liefhebbers.
 
Ook diverse andere race-onderdelen stonden op het programma. Bijvoorbeeld de Ladies GT Race met o.a. Kim Kötter, Romy Monteiro en overall winnares van de race Antoinette de Jong. Verder vonden het WTCR-kampioenschap met onder andere Tom Coronel en Nick Catsburg en de MAXX Formula met onder andere voormalig Formule 1-wagens plaats. Ook waren er stuntshows, volop entertainment en lekker eten voor de hele familie.