Veghel, 29 oktober 2015

Klanten en Jumbo doneren samen bijna 152.000 kerstdiners

Familiebedrijf over donaties van klanten: ‘Fantastisch en hartverwarmend!’Bijna 152.000 mensen krijgen in december een kerstdiner aangeboden van Jumbo Supermarkten. Met de actie ‘Doe mee en doneer een diner’ vroeg het familiebedrijf haar klanten om gerechten te doneren voor mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De gedoneerde gerechten en een extra bijdrage van Jumbo, komen via negen maatschappelijke organisaties terecht bij mensen die bijvoorbeeld te maken hebben met armoede of eenzaamheid.

Klanten van Jumbo konden van woensdag 30 september tot en met dinsdag 27 oktober meedoen aan de donatie-actie. Door bij de kassa een speciale coupon af te rekenen, doneerden zij een voor-, hoofd- of nagerecht. Jumbo vulde elke twee geschonken gerechten vervolgens aan met een derde gerecht. Omdat er in Nederland zoveel mensen zijn die wel wat hulp kunnen gebruiken, heeft Jumbo besloten daarbovenop extra kerstdiners aan te bieden.

Hartverwarmend

Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo: “Fantastisch en hartverwarmend om te zien dat onze klanten in actie komen voor een ander. Wij dragen met groot plezier bij om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen over een aantal weken kunnen genieten van een diner. Want, zo vinden wij, iedereen verdient rondom kerst warmte, gezelligheid en een fijne maaltijd.” Jumbo gaat nu met de maatschappelijke organisaties aan de slag om de diners bij bijna 152.000 mensen terecht te laten komen. Dat gebeurt in de vorm van georganiseerde kerstdiners en pakketten om thuis te dineren.

Negen maatschappelijke organisaties

Jumbo werkte in de donatieactie samen met Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, Nationaal Ouderenfonds, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Humanitas, Vluchtelingenwerk Nederland, Stichting Sensoor, Coalitie Erbij en de MOgroep. Klanten konden doneren in 580 winkels en via Jumbo.com.