Veghel, 29 december 2014

Klanten en Jumbo doneren kerstdiners voor 329.750 mensen

Dankzij klanten van Jumbo en de inzet van Voedselbanken Nederland, het Leger des Heils, het Ouderenfonds, de Zonnebloem en Jumbo Supermarkten hebben 329.750 mensen van een ‘Samen vieren we kerst’-diner genoten. Dit aantal heeft alle verwachtingen overtroffen. De maatschappelijke organisaties en het familiebedrijf sloegen afgelopen maand de handen ineen met als doel zoveel mogelijk mensen, die een steuntje in de rug nodig hebben, samen kerst te laten vieren. Daarin zijn zij – met dank aan de vele donaties van klanten – ruimschoots geslaagd. De reacties die Jumbo heeft ontvangen van mensen die hebben genoten van een kerstdiner, waren zonder uitzondering ‘hartverwarmend’ en vaak ‘ontroerend’.

In totaal werden er voor 219.666 mensen kerstdiners door klanten gedoneerd. Jumbo deed daar een schep bovenop, waardoor in totaal 329.750 mensen deze feestdagen niet alleen of zonder een lekker kerstdiner hoefden te vieren.

Hartverwarmend

“Met deze actie wilden we aandacht vragen voor eenzaamheid en armoede in Nederland. Dat was én is hard nodig, want in het hele land zijn honderdduizenden mensen te vinden die een steuntje in de rug kunnen gebruiken”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo. “Dat we samen met onze klanten voor zo’n grote groep mensen deze feestdagen het verschil hebben kunnen maken, maakt ons trots en blij. De hartverwarmende en vaak ontroerende reacties van mensen die een diner ontvingen, hebben ons geraakt. Deze actie heeft bewezen dat we samen écht het verschil kunnen maken. Namens alle betrokkenen, ben ik onze klanten zeer dankbaar voor hun gulle donaties.”

Maatschappelijke organisaties

Tijdens de landelijke actie ‘Samen vieren we kerst’ konden klanten bij Jumbo door middel van coupons voor-, hoofd- en nagerechten vanaf 1,50 euro doneren. De donaties van klanten en de supermarktketen zijn verdeeld onder Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, Nationaal Ouderenfonds, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Humanitas, Vluchtelingenwerk Nederland, Stichting Sensoor, Coalitie Erbij en de MOgroep. Deze maatschappelijke organisaties hebben ervoor gezorgd dat mensen – die om uiteenlopende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken – deze kerst hebben genoten van een diner.