Beeld
Veghel, 30 december 2015

Kinderen schaatsen in Foodmarkt Veghel met topschaatsers

Smeekens en Jorritsma van Team LottoNL-Jumbo geven schaatsclinicDe schaatsbaan in de Proeffabriek in Veghel stond vandaag in het teken van een schaatsclinic op topniveau. De clinic werd namelijk verzorgd door niemand minder dan topschaatsers Jan Smeekens en Gerben Jorritsma van Team LottoNL-Jumbo. Kinderen uit Veghel en omgeving konden zich de afgelopen weken aanmelden voor een sportieve middag in winterse sferen. Ongeveer zestig geluksvogels mochten vanmiddag het ijs met geslepen ijzers betreden.

Terwijl ouders en begeleiders zich konden opwarmen met glühwein en erwtensoep, kregen circa zestig kinderen vanmiddag allerlei leerzame tips over hoe je je snel en veilig over het ijs beweegt. Deelnemer Nina (5 jaar) uit Uden vertelt: “Ik zat bij Jan in de groep. Hij heeft mij onder andere geleerd hoe ik het beste kan remmen op het ijs. Het was een hele leuke middag”. De clinic werd afgesloten met een speciale kinderpersconferentie, waarbij de kinderen allerlei vragen stelden aan de bekende schaatsers. Handtekeningen van de ijsprofs werden gretig in ontvangst genomen en ook een photoshoot met Jan Smeekens en Gerben Jorritsma mocht niet ontbreken.

De schaatsbaan in de Proeffabriek aan de NCB-laan 52a in Veghel is tot en met zondag 3 januari geopend.

Team LottoNL-Jumbo

Voor een gezonder leven zijn gezond eten en meer bewegen belangrijk. Omdat Jumbo haar klanten op deze vlakken wil inspireren is zij sinds eind 2014 sponsor van de schaats- en wielerploeg Team LottoNL-Jumbo.