Veghel, 13 februari 2015

Kantoorcollega’s gaan vloer weer op in Jumbowinkels

Jumbo Supermarkten heeft een oude traditie in ere hersteld. Alle kantoormedewerkers gaan vanaf nu elk jaar weer minimaal één dag meewerken in één van de ruim 500 winkels. Zo weten zij extra goed waar het bij Jumbo allemaal om draait: de klant. De Jumbodirectie neemt deze maand het voortouw en gaat als eerste aan de slag bij winkels in onder meer Amsterdam, Hapert en Grave.

Het gebeurde al regelmatig: medewerkers van het hoofdkantoor die zo nu en dan een dag meedraaiden in een Jumbowinkel. Vanaf deze maand zet de supermarktketen daarin een volgende stap. Via het programma ‘Samen op de winkelvloer’ gaan alle kantoormedewerkers eens per jaar de winkels in. “We hebben deze mooie traditie weer opgepakt en geoptimaliseerd”, aldus Frits van Eerd, algemeen directeur van Jumbo. “Door in de winkel te werken, ervaren we nog meer hoe uitdagend het is om een optimale winkelprestatie neer te zetten en tegelijkertijd de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. Deze dag geeft meer inzicht en inspiratie om het eigen werk nog beter te doen en af te stemmen op de klant. Die staat immers centraal in alles wat we doen, ook op de kantoren.”

In gesprek met klanten

Deze maand klappen directieleden en de eerste groep medewerkers hun laptop een dag dicht om aan de slag te gaan in winkels. Van Eerd draaide zelf een dag mee bij Jumbo in Hapert: “Tijdens winkelopeningen, werkbezoeken en bij het doen van de boodschappen zie we al hoe collega’s zich inzetten voor de klant. Echter, door een dag mee te werken, krijg je een heel andere ervaring. Je ziet hoe dingen nog beter kunnen en tegen welke praktische zaken collega’s aanlopen. Het leukste vond ik om het gesprek aan te gaan met klanten. Natuurlijk is het fantastisch om te horen als deze tevreden zijn, maar met een kritische noot kunnen we nog meer. Deze meeloopdagen gaan ons verder helpen om de ideale supermarkt te creëren.”

Fotobijschrift: Frits van Eerd (rechts op de foto, algemeen directeur van Jumbo) helpt Marco Manders (afdelingsmanager vers vlees) bij Jumbo in Hapert.