Veghel, 30 juni 2015

‘Kampioen handtekeningen zetten’ Joop Zoetemelk signeert in Utrecht

Een paar dagen voor de start van de grootste wielerwedstrijd ter wereld is de eerste massasprint al ingezet. Niet door profwielrenners, maar door klanten van Jumbo die sparen voor een Limited Edition Retro shirt. De eerste spaarders kunnen vrijdag hun shirt – een ode aan de kampioenstrui van Joop Zoetemelk – al ophalen. ‘Kampioen handtekeningen zetten’ Zoetemelk signeert die dag de gele shirts exclusief bij de Jumbo winkel aan de Biltstraat in Utrecht. In amper twee weken spaarden klanten al meer dan 38.000 gratis shirts bij elkaar.

“Het is de kracht van Joop Zoetemelk. De legendarische wielrenner is nog altijd populair. Zo vlak voor de start van de wedstrijd willen fans het Limited Edition Retro shirt in huis hebben om de Nederlandse wielrenners aan te moedigen”, vertelt Matthijs Moeken, directeur Marketing van Jumbo.

Signeersessie Joop Zoetemelk 3 juli

Vanaf 3 juli is het shirt gratis af te halen bij de Jumbo winkels tegen inlevering van het afhaalbewijs. Voor klanten van de Jumbo winkel aan de Biltstraat 74 in Utrecht heeft dit een extra feestelijk tintje: tussen 13.30 en 15.30 is Joop Zoetemelk aanwezig om shirts te signeren. De wielerheld is blij met het succes van de actie: “Ik vind het prachtig dat zoveel mensen proberen om het shirt te bemachtigen. Het is geweldig om te merken dat zoveel mensen de wielersport een warm hart toedragen. Nu hopen dat ook een Nederlandse wielrenner in het geel op de Champs-Élysées aankomt.”

Limited Edition Retro shirt

Voor alle kampioenen in Nederland liet Jumbo een Limited Edition Retro shirt ontwerpen. Het is een ode aan de kampioenstrui van Joop Zoetemelk. Ook is het shirt – net als een traditionele fietstrui – voorzien van handige zakken op de rug. Meer informatie over de actie is te vinden op Jumbo.com/detruivantoen.