Beeld Tekst
Veghel, 7 maart 2018

Jumbo’s Raad van Kinderen stelt Koningsontbijt samen

Op vrijdag 20 april verzorgt Jumbo voor de zesde keer op rij het Koningsontbijt. Voorafgaand aan de Koningsspelen ontvangen ruim 1,2 miljoen basisschoolkinderen dit gevarieerde ontbijt. Nieuw dit jaar is dat het Koningsontbijt voor en door kinderen is samengesteld: voor het eerst heeft Jumbo’s Raad van Kinderen meegedacht met het Koningsontbijt. De samenstelling van het Koningsontbijt is ook dit jaar in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum.

Jumbo wil lekker en gezond eten makkelijk en bereikbaar maken voor iedereen en stimuleert haar klanten daarom om gezond te eten en meer te bewegen. Een goed ontbijt is een belangrijke start van de dag. “Het Koningsontbijt is voor ons een mooi moment om basisschoolkinderen én ouders op leuke wijze kennis te laten maken met een gezonde en voedzame start van de dag. Wat is er leuker dan samen met je klasgenootjes te ontbijten en daarna de hele dag te sporten?”, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, als CCO verantwoordelijk voor Formule en Innovatie en mede-eigenaar van Jumbo.

Het Koningsontbijt is dit jaar uitgebreid met gezonde producten en bestaat  uit  volkoren brood, glutenvrij brood,  speltwafels, Campina Lang Lekker halfvolle melk, Woezel en Pip smeerkaas, Blue Band fruitspread, oranje gekookte eieren, Jumbo halvarine, Jumbo halvajam, Jumbo appelstroop, Woezel en Pip appeltjes, komkommer en snoeptomaatjes. Ook zit er een waterkan bij elk ontbijtpakket, om kinderen te stimuleren kraanwater te drinken. 

Richard Krajicek, initiatiefnemer van de Koningsspelen: “Als voormalig topsporter weet ik als geen ander hoe belangrijk een goed en gevarieerd ontbijt is. Dat Jumbo dit jaar Jumbo’s Raad van Kinderen heeft mee laten beslissen over de inhoud van het Koningsontbijt vind ik een mooi initiatief. De door de hen gekozen producten zullen het ontbijt tijdens de Koningsspelen ongetwijfeld nog leuker en lekkerder maken!”

Over Jumbo’s Raad van Kinderen
Jumbo werkt enthousiast samen met de Raad van Kinderen, een initiatief van de Missing Chapter Foundation. De gedachte achter dit initiatief is dat kinderen een gelijkwaardige stem krijgen in de beslissingen die van invloed zijn op hun leven, nu en in de toekomst. De Raad van Kinderen helpt Jumbo al 5 jaar door na te denken over verschillende dilemma’s.  Dit jaar proefden zij dus ook het Koningsontbijt voor. De Raad van Kinderen koos onder andere voor speltwafels, fruitspread en snoeptomaatjes. Mede door inbreng van de Raad van Kinderen is het een mooie mix van verantwoorde en lekkere producten geworden.  Dit feestelijke ontbijtpakket sluit goed aan op het thema van de Koningsspelen: “Binnenste buiten”. Jumbo’s Raad van Kinderen liet al zien dat zij zichzelf te buiten konden gaan met het ontbijt!