Veghel, 3 mei 2013

Jumbo wint Westland Kaasrapport 2013

  • Jumbo winnaar op zowel Bedienings- als Zelfbedieningsafdelingen
  • AH XL naar plaats 2
  • 10e editie Westland Kaasrapport

Jumbo heeft de hoofdprijs in de wacht gesleept bij het jaarlijks door Westland Kaasspecialiteiten B.V. uitgeschreven Kaasrapport. Jumbo won zowel de hoofdprijs voor de bedienings-afdeling kaas, als de hoofdprijs voor de zelfbedieningsafdeling kaas. Hiermee kwam ook de overall prijs in handen van Jumbo.

Het Westland Kaasrapport is een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd door GfK in opdracht van Westland Kaasspecialiteiten B.V. Dit is het 10e achtereenvolgende jaar dat het kaasrapport is uitgevoerd. Het Kaasrapport hanteert dezelfde methodiek als het bekende Zomer- en Kerstrapport. Hierbij beoordeelt de consument zijn/haar eigen supermarkt (of andere kaas-aankoopplaats, zoals weekmarkt, speciaalzaak) op de volgende aspecten: aanbiedingen, lage prijzen, ruime keuze assortiment, overzichtelijkheid, netheid afdeling en aanwezigheid artikelen. Voor de bedieningsafdeling worden daarnaast de aspecten kwaliteit, wachttijden, vriendelijkheid personeel en deskundigheid personeel gemeten.

Wisseling aan de Top
Jumbo is van plaats gewisseld met AH XL, die vorig jaar in zowel Zelfbediening als Versafdeling op de 2e plaats stond. Jumbo realiseerde dit doordat zij haar score in de breedte over de gemeten aspecten wist te verbeteren voor beide afdelingen.

Consument steeds meer tevreden over kaasafdelingen
In de 10 jaar dat het Westland Kaasrapport wordt uitgevoerd is de consument nog nooit zo tevreden geweest over de kaasafdeling in zijn/haar supermarkt. Zowel voor de bedieningsafdeling als voor de zelfbedieningsafdeling waren de scores dit jaar ongeëvenaard hoog. Met name versafdelingen worden door de consument hoog gewaardeerd.