Beeld
Veghel, 10 oktober 2016

Jumbo wint eerste editie van ‘Family Business Legacy Award’

Jumbo Supermarkten heeft de eerste EY Family Business Legacy Award gewonnen. Jumbo won deze prijs, omdat zij er volgens de jury in slaagt een duurzame groei te creëren, niet alleen in financiële zin, maar ook als familiebedrijf. Tijdens de finale in Schouwburg Kunstmin in Dordrecht werd Jumbo geroemd omdat zij zich ervan bewust is het zijn van een familiebedrijf op zichzelf geen garantie is voor succes, maar dat zij het goede evenwicht weet te creëren tussen familiewaarden en professioneel leiderschap.

De EY Family Business Legacy Award erkent ondernemers die op een uitzonderlijke manier leidinggeven aan een familiebedrijf. Jumbo kreeg de eer om de allereerste editie van deze award in ontvangst te nemen. “Jumbo is een modern familiebedrijf. Wij beschouwen onszelf als ‘één familie van 60.000 medewerkers’, die worden gestimuleerd om initiatief te tonen en verantwoordelijkheid te nemen en die daar ook de ruimte voor krijgen. In alles wat we doen, staat de klant centraal. Dit kunnen we niet zonder de inzet van onze medewerkers. Zij spannen zich elke dag in om onze formule – de beste service, het grootste assortiment en de laagste prijs – richting onze klanten uit te dragen. Daarom vinden we het ook belangrijk dat onze medewerkers met plezier bij ons werken”, zegt Colette Cloosterman-van Eerd, CCO van Jumbo Supermarkten. “Samen gaan we voor het beste resultaat. Dat is het geheim achter het succes van Jumbo. Deze EY Family Business Legacy Award is dan ook vóóral een groot compliment voor al onze medewerkers!”

Als winnaar van de EY Family Business Legacy Award wordt Jumbo lid van het wereldwijde Family Business Network en mag zij deelnemen aan de exclusieve Family Business Summit in Monaco tijdens EY World Entrepreneur Of The Year. Bovendien krijgt Jumbo een eervolle vermelding in het prestigieuze internationale Family Business Yearbook.

Over Jumbo Supermarkten
Jumbo telt momenteel zo’n 580 winkels, waaronder drie Foodmarkten. Ook zijn er ruim 285 Pick Up Points waar klanten hun online bestellingen kunnen ophalen en bezorgt de supermarktketen boodschappen aan huis. In alle winkels én online wordt de unieke Jumbo formule gevoerd (beste service + grootste assortiment x laagste prijs) en kunnen klanten vertrouwen op de 7 Zekerheden. Door de klant altijd centraal te zetten, is het familiebedrijf één van de best gewaardeerde supermarktketens. Niet voor niets is Jumbo onlangs voor de zestiende keer door GfK uitgeroepen tot beste supermarkt van Nederland. Door de overname van Super de Boer in 2009 en van C1000 in 2012 is Jumbo uitgegroeid tot het tweede supermarktbedrijf van het land. www.jumbo.com