Beeld Tekst
Veghel, 11 juli 2017

Jumbo wil tweede E-fulfilment Center openen

  • Jumbo is voornemens E-fulfilment Center in Raalte medio 2018 te openen
  • Capaciteitsuitbreiding draagt bij aan groeiambities supermarktketen
  • Nieuw EFC in Raalte gaat werk bieden aan circa 550 mensen

Jumbo wil in het voorjaar van 2018 haar tweede e-fulfilment center (EFC) in gebruik nemen. Vandaag heeft de supermarktketen aan de gemeente Raalte (Overijssel) haar voornemen kenbaar gemaakt om hiervoor een bestaande, ongebruikte locatie aan de Almelosestraat te benutten. De extra capaciteit is nodig als antwoord op de snelle groei van het aantal bestellingen via Jumbo.com. Het nieuw te openen EFC in Raalte zal een belangrijke bijdrage leveren aan het realiseren van de groeiambities van Jumbo. Naar verwachting zal het nieuwe EFC de komende jaren ongeveer 550 nieuwe banen opleveren.

“Sneller dan verwacht zullen we in de loop van volgend jaar voor ons EFC in Den Bosch de maximale capaciteit bereiken,” zegt Frits van Eerd, algemeen directeur Jumbo.

Capaciteitsuitbreiding
“Sneller dan verwacht zullen we in de loop van volgend jaar voor ons EFC in Den Bosch de maximale capaciteit bereiken,” zegt Frits van Eerd, algemeen directeur Jumbo. “De locatie Raalte is een logische keuze voor deze capaciteitsuitbreiding. Vanuit die plek kunnen we immers goed onze klanten in het Noorden en Oosten van het land bereiken. Daarnaast is het voormalige distributiecentrum al onderdeel van onze vastgoedportefeuille. Het leegstaande pand krijgt zo dus een nieuwe, toekomstgeoriënteerde functie, met extra werkgelegenheid voor de regio.”

Sneller leveren
Jumbo gaat online boodschappen bestellen zo eenvoudig mogelijk maken. De supermarktketen houdt er rekening mee haar distributienetwerk voor online verder uit te breiden. Niet alleen om haar ambitieuze groeiplannen te kunnen realiseren, ook om de boodschappen in de toekomst nog sneller te gaan leveren.

Vandaag zijn de plannen voor het openen van een tweede EFC gedeeld met de gemeente Raalte. Volgens plan hoopt Jumbo het nieuwe EFC in Raalte in het voorjaar van 2018 operationeel in werking te stellen.