Beeld Tekst
Veghel, 20 juni 2019

Jumbo vraagt studenten Amsterdam Fashion Institute mee te denken over leuke, duurzame boodschappentas

Jumbo heeft iNDiViDUALS, een modelabel gerund door studenten van AMFI- Amsterdam Fashion Institute, gevraagd om een design voor een duurzame boodschappentas te ontwikkelen. De supermarktketen vindt het belangrijk om het gebruik van plastic in de winkels terug te dringen. Daarom heeft Jumbo de studenten uitgedaagd om te komen met goede en aantrekkelijk ontwerpen. Een tas gemaakt van duurzame materialen, waar men graag mee gezien wordt en hergebruikt kan worden. Gisteravond presenteerden de studenten drie verschillende ontwerpen. Jumbo is van plan om de duurzame ontwerpen van iNDiViDUALS verder te ontwikkelen en aan te bieden via haar supermarkten, foodmarkten en Jumbo.com.

iNDiViDUALS is een Nederlands modelabel dat onderdeel uitmaakt van AMFI – Amsterdam Fashion Institute, onderdeel van Hogeschool Amsterdam. Dit inhouse modelabel wordt gerund door derde- en vierdejaars studenten van de opleiding. ”Dit is de eerste keer dat iNDiViDUALS heeft samengewerkt met een externe partij op deze schaal. De vraag vanuit Jumbo, om een duurzame tas te ontwikkelen, hebben we heel serieus genomen. We zijn dan ook erg trots dat we in een periode van 20 weken lang zo’n project hebben weten neer te zetten. We hopen deze tassen dan ook in de winkel te gaan zien” Aldus Shiraz Zennou, PR brander en Copywriter van iNDiViDUALS. De studenten presenteerden drie verschillende ontwerpen: een draagtas, een schoudertas en een fietstas. De tassen zijn gemaakt van duurzame materialen zoals gerecycled katoen, jute en gerecycled PET.

Roy van Keulen, Directeur Marketing Jumbo, is enthousiast over de designs: “Klanten vergeten vaak een boodschappentas mee te nemen en kopen dan noodgedwongen een plastic tas. Onze uitdaging is om klanten te stimuleren hun boodschappentas wel mee te nemen naar onze winkels en vaker te gebruiken. Dat is goed voor onze klant én het milieu. We hebben de modetalenten van iNDiViDUALS benaderd om hierover mee te denken en de tas leuker en makkelijker te maken. Wij werken graag samen met jong talent. Zij kijken op een verfrissende en vernieuwende manier naar uitdagingen die in de samenleving spelen. De ontwerpen zijn geweldig en we gaan hiermee aan de slag om te onderzoeken welke tas we daadwerkelijk een plek kunnen geven in ons assortiment.”