Beeld Tekst
Veghel, 4 februari 2019

Jumbo voegt vijf verrassende smaken toe aan verbeterd assortiment paaseitjes

Chocolade-eitjes zijn razend populair. Jaarlijks worden er bij Jumbo meer dan 100 miljoen verkocht. Aangezien chocoladeliefhebbers steeds vaker zoeken naar variatie en verrassende smaken, introduceert Jumbo dit jaar vijf volledig nieuwe paaseitjes. De nieuwe smaken zijn wit stracciatella, wit framboos, melk peanut butter, melk nougat en puur brownie. De twaalf bestaande varianten zijn nog verder verbeterd. In totaal heeft Jumbo nu 17 verschillende paaseitjes in het assortiment in alle chocoladevarianten en met een divers aanbod qua vulling.

Vorige week liet Jumbo de chocolade-eitjes testen door een panel Jumbo klanten. Onder begeleiding van Rutger, bekend van Heel Holland Bakt, mochten de gelukkige chocoladefans alle 17 smaken eitjes proeven in het Jumbo Testlab. Om de smaken het beste te ervaren, adviseerde Rutger het smaakpanel om de intensiteit van de smaken op te bouwen door te starten met de witte eitjes en te eindigen met puur. Op basis van deze proeverij, bleken de smaken Peanut Butter en Crème Brûlée de grote favorieten van het panel. “Je proeft zelfs het knispertje van het suikerlaagje”, aldus een enthousiaste klant. Witte chocolade scoort altijd goed bij paaseitjes en de liefhebbers van pure chocolade kiezen voor een steeds zwaardere pure smaak: extra puur 72% cacao.

Zoektocht naar de beste kwaliteit
Het schap met paaseitjes van Jumbo biedt meer variatie en kleur dan ooit. Maar uiteindelijk gaat het om wat onder het folie zit. Ook daarin zijn dit jaar nog meer stappen gezet: de paaseitjes zijn gemaakt van nog betere chocolade met de allerlekkerste vullingen. Het zijn net bonbonnetjes. Bekende toppers, zoals de varianten met karamel zeezout en praliné, zijn aangevuld met nieuwe spannende smaken. Ook is de kleurcodering op de verpakkingen aangepast: rood voor puur, blauw voor melk en wit voor witte chocolade. Zo wordt nooit meer per ongeluk het verkeerde eitje gepakt.

Kies zelf je favorieten
Het vernieuwde assortiment paaseitjes is verkrijgbaar bij Jumbo winkels in heel Nederland en online te bestellen. Er is keuze uit 5 massieve eitjes en 12 gevulde eitjes. Kun je niet kiezen, dan is het vanaf week 8 in een groot deel van de Jumbo winkels mogelijk om zelf een doosje samen te stellen met gevulde eitjes. Er zijn ook zakjes van 500 gram waarin alle 12 de gevulde eitjes zitten. Zo kan iedereen thuis een uitgebreide smaaktest doen. Klanten die al weten welke eitjes ze het lekkerste vinden, kunnen kiezen voor 3 zakjes van 200 gram voor 5 euro.