Beeld Tekst
Veghel, 12 april 2019

Jumbo-Visma sporters Sven Kramer en Joy Beune schuiven aan bij het Koningsontbijt in Lemmer

  • Jumbo verzorgt Koningsontbijt voor de zevende keer voor ruim een miljoen basisscholieren
  • Voedzaam ontbijt in lijn met de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum
  • Schaatsster Joy Beune sportte enthousiast met de leerlingen mee

Nog meer hoog bezoek vandaag op basisschool De Arke in het Friese Lemmer. Jumbo-Visma sporters Sven Kramer en Joy Beune ontbeten mee met de leerlingen tijdens het landelijke Koningsontbijt. Jumbo verzorgt dit lekkere en gezonde ontbijt vandaag voor de zevende keer op rij voor ruim een miljoen basisscholieren door heel Nederland. Het voedzame ontbijt vormt een gezonde start van de sportieve activiteiten tijdens de Koningsspelen.

Colette Cloosterman – van Eerd, CCO van Jumbo, vertelt: “We zijn enorm trots dat we voor de 7e keer het Koningsontbijt mochten verzorgen voor ruim één miljoen kinderen. Het is een flinke operatie om alle scholen op tijd te voorzien van de ontbijtpakketten, maar daarom juist extra gaaf om al deze kinderen samen te zien ontbijten! Een lekker en gezond ontbijt is het beste begin van een dag. Niet alleen tijdens de Koningsspelen, maar iedere dag. Met het Koningsontbijt willen we kinderen en ouders stimuleren om vaker samen te ontbijten en hen meegeven dat gezond eten en bewegen belangrijk voor je is.”

Na het ontbijt als goede bodem voor een dag spelen, werd het startsein gegeven voor de Koningsspelen. Uiteraard bleef het in de aanwezigheid van de topsporters niet alleen bij eten voor de leerlingen van De Arke. Zo kregen de kinderen uit groep 1 en 2 een warming-up van Joy Beune en deed de schaatsster enthousiast mee aan de spellen van de Koningsspelen.

Samenstelling Koningsontbijt
Van volkoren brood tot snoeptomaatjes: het Koningsontbijt van Jumbo werd samengesteld volgens de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum en sluit aan op het thema ‘water drinken’ van de Koningsspelen. In het ontbijtpakket zitten bijvoorbeeld citroenen en sinaasappels om water een lekker smaakje te geven. Daarnaast bestaat het pakket uit thee, volkoren brood en speltwafels, halvarine, smeerkaas, appelstroop, 100% pindakaas, fruitspread, appeltjes, snoeptomaatjes, komkommer en melk.

Foto’s: Bibi Veth (m.u.v. “Koningsontbijt Sven Kramer”)