Beeld Tekst
Veghel, 13 april 2018

Jumbo verwelkomt Piet Coelewij in Raad van Commissarissen

Per 1 april 2018 is Piet Coelewij benoemd als lid van de Raad van Commissarissen van Jumbo Groep Holding. Piet Coelewij is sinds 2016 CEO van wehkamp. Hij begon zijn carrière bij Philips. Ook werkte hij in verschillende internationale functies bij e-commercebedrijf Amazon en elektronicaproducent Sonos. Hij heeft deze leiderschapsrollen met succes vervuld en laten zien dat hij goed is in het helpen uitbouwen van bedrijven in snelbewegende markten. Zo was hij bij Amazon verantwoordelijk voor een groot aantal van de categorieën, waaronder food, en leverde hij een belangrijke bijdrage aan de groei van de omzet van het e-commerce bedrijf.

Kennis en ervaring
“Piet Coelewij brengt veel kennis en ervaring mee op het terrein van retail, e-commerce en digitalisering,” laat CEO Frits van Eerd weten. “Dat zijn belangrijke gebieden voor de verdere ontwikkeling van Jumbo. Piet kan met zijn ervaring en internationale netwerk een grote bijdrage leveren aan de ambitie van Jumbo om dé leidende omnichannel retailer te worden.”

Piet Coelewij (1960) is getrouwd en heeft drie kinderen. In de Raad van Commissarissen van Jumbo Groep Holding vervult hij de vacature die vorig jaar is ontstaan door het plotselinge overlijden van commissaris Leon van de Boom. Naast voorzitter Karel van Eerd hebben Harry Bruijniks, Antony Burgmans en Wilco Jiskoot zitting in de Raad van Commissarissen.