Beeld Tekst
Veghel, 27 maart 2018

Jumbo verwacht verdubbeling online paasboodschappen

Zo vlak voor Pasen rekent Jumbo op topdrukte, zowel op Jumbo.com, via de Jumbo app als in de winkels. De supermarktketen verwacht in de week voor Pasen dat twee keer zoveel klanten online hun boodschappen bestellen dan in een reguliere week. Daardoor voorziet Jumbo een verdubbeling van de online omzet ten opzichte van de paasperiode vorig jaar. Jumbo ziet vooral een piek in het aantal verkochte luxe ontbijtartikelen en producten uit het speciale paasassortiment. Ook op de winkelvloer verwacht Jumbo deze week aanzienlijk meer klanten, met een geschatte omzetstijging van zo’n 20 procent.

In tegenstelling tot de kerstperiode beslissen klanten met Pasen pas vlak van tevoren welke boodschappen ze in huis halen. Daarom helpt Jumbo haar klanten met online inspiratie in de vorm van een interactieve paastafel en in de volledig in paassfeer gestoken winkels met checklists vol paasboodschappen. Bovendien staat het vernieuwde Hallo Jumbo magazine in het teken van de nieuwste paastrends, zoals de all day brunch en het paasdiner. Hoe vroeger in het jaar Pasen valt, hoe vaker Nederlanders ervoor kiezen om te gourmetten. Jumbo speelt hierop in met verschillende gourmetschotels en minivarianten.

Ei, ei, ei
Chocoladepaaseitjes zijn veruit hét favoriete paasproduct. In totaal gaan er ruim 100 miljoen paaseieren bij Jumbo over de toonbank. Ook het traditionele ei ‘hoort erbij’ met Pasen. Alle reguliere scharreleieren van het Jumbo huismerk zijn sinds begin 2018 voorzien van minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk.

Paastoppers
Een feestelijke stol is een echte paastopper. Daarvan werden er in 2017 zo’n 250.000 verkocht bij Jumbo. Ook fris lentegroen mag niet ontbreken. Veel klanten kopen voor Pasen een bloemetje voor op tafel of voor een bezoek aan familieleden. Tulpen zijn verreweg het populairst: rondom Pasen kopen klanten meer dan twee keer zoveel tulpen dan normaal. En hoewel de kleuren rood en wit altijd in trek zijn, worden met Pasen voornamelijk gele tulpen verkocht.