Beeld Tekst
Veghel, 14 december 2017

Jumbo verwacht minstens 10 miljoen bezoekers vlak voor kerst

  • Zaterdag 23 december belooft de drukste dag van het jaar te worden
  • Jumbo verwacht in week voor Kerstmis 40% meer omzet dan in reguliere week
  • Verdubbeling online bestellingen ten opzichte van vorig jaar

Kerst is hét ultieme feest om samen uitgebreid te dineren. Voor Jumbo betekent dat topdrukte zo vlak voor Kerst, zowel in de winkels als online. Jumbo rekent op minstens tien miljoen bezoekers in de winkels in week 51, waarbij zaterdag 23 december de drukste dag van het jaar belooft te worden. Bovendien rekent Jumbo op bijna een verdubbeling van het aantal online bestellingen ten opzichte van vorig jaar. De winkelmanden zullen vooral gevuld worden met producten als varkenshaas, varkensrollade en gourmetschotels. Net als het speciale kerstassortiment zoals de handgevlochten krans met amandelspijs en rozijnen. In totaal denkt Jumbo in de week voor Kerst 40% meer omzet te draaien dan in een reguliere week.

Jumbo bereidt zich voor op de drukste periode van het jaar. Zo is er meer dan ooit aandacht voor het kerstassortiment, deze artikelen zijn in de winkels goed te herkennen aan de speciale kerstverpakking. Ook wordt er extra personeel ingezet om de winkels goed te bevoorraden en de winkelbeleving zo snel en aangenaam mogelijk te maken.

Online kerstinkopen
Ook via Jumbo.com en de Jumbo app shoppen Jumbo klanten massaal hun kerstklassiekers. Naast het reguliere assortiment zijn ook Jumbo’s kerstassortiment en andere exclusieve producten online verkrijgbaar. Denk aan meer dan honderd bekroonde wijnen uit wijngids De Grote Hamersma en de op maat te bestellen Jumbo gourmetschotel. In haar distributiecentra, het e-fulfilment center in Den Bosch en op de weg zet Jumbo de komende weken extra capaciteit in om klanten op tijd van alle boodschappen te voorzien. “Kerst is een drukke periode, maar we werken er samen hard aan om onze klanten hun boodschappen tijdig, compleet en van de hoogst mogelijke kwaliteit te kunnen bezorgen”, vertelt Roy van Keulen, Directeur Online bij Jumbo Supermarkten. “Het is verstandig nu al een tijdsslot te bepalen voor de bezorging.”

Jumbo’s kerstassortiment
Jumbo biedt typische kerstproducten zoals roomboter in de vorm van een rendier, maar ook luxe kant-en-klaar gerechten en bijzondere smaakmakers. Net als andere jaren verwacht Jumbo dat de kerstklassiekers goed zullen verkopen. Zo bleken producten als varkenshaas, zalmfilet en gourmetschotels vorig jaar populaire onderdelen van het kerstdiner. Ook werden er toen in totaal 600.000 kerststollen verkocht. De vijf speciale kersttoppers die Jumbo dit jaar lanceert zijn:

  • Handgevlochten krans met amandelspijs en rozijnen
  • Kies & mix tapas
  • Luxe kerstsoepen
  • Runderroast met kruidenrub en rode wijnsaus 
  • Luxe stracciatella ijstaart

Het Jumbo kerstassortiment is vanaf nu verkrijgbaar. Kijk voor meer inspiratie en recepten in het Hallo Jumbo magazine en op jumbo.com/kerst.

Openingstijden
Vanwege de kerstdrukte opent er een recordaantal van 521 winkels op zondag 24 december (07.00-19.00 uur). Ook de Jumbo Bezorgservice levert op zondag 24 december aan huis. Op Eerste Kerstdag openen er 191 winkels en op Tweede Kerstdag zijn er bijna 500 Jumbo vestigingen geopend. Op nieuwjaarsdag zijn er 170 Jumbo winkels open.