Veghel, 23 oktober 2014

Jumbo verkoopt in 2015 alleen nog vers varkensvlees met 1 ster Beter Leven keurmerk

Na kip zet familiebedrijf Jumbo ook met varken stap naar meer duurzamer vlees

In navolging van de introductie van Nieuwe Standaard Kip, zet Jumbo Supermarkten ook met varkensvlees een belangrijke stap voorwaarts. De supermarktketen verkoopt vanaf 1 september 2015 alleen nog vers varkensvlees met het 1 ster Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Jumbo geeft hiermee invulling aan de afspraken die onder de noemer ‘het Varken van Morgen’ in de varkensvleesketen zijn gemaakt. Hierin committeren retailers in Nederland zich om de komende jaren het vlees op de schappen te verduurzamen.

Jumbo verkocht al vers varkensvlees met Milieukeur, maar zet volgend jaar de stap naar het Beter Leven keurmerk. Ed van de Weerd, directeur commercie van Jumbo, is blij met de verdere verduurzaming van het assortiment bij Jumbo. “Hiermee springen we in op de behoefte van de klant. Het verduurzamen van vlees is een langdurig traject, maar we zijn blij dat we stapsgewijs toch steeds weer betere leefomstandigheden voor dieren kunnen creëren. Het besluit om vanaf 1 september 2015 in al onze winkels vers varkensvlees met 1 ster Beter Leven keurmerk aan te bieden, sluit daar naadloos op aan.” De varkens krijgen vanaf 1 januari 2015 al meer leefruimte en daarmee een beter leven.

In 2017 alleen nog maar duurzaam vlees bij Jumbo
Het beleid van Jumbo is er al langere tijd op gericht om steeds meer duurzaam vlees aan te bieden. De afgelopen jaren is het toegenomen tot inmiddels meer dan 45% van het aantal artikelen in het schap. Een deel van de kip, het volledig Iers rundvlees, kalfsvlees en lamsvlees in de Jumbo schappen is al duurzamer. Vanaf volgend jaar komt hier vers varkensvlees met het Beter Leven keurmerk bij. Het is de bedoeling in 2017 alleen nog duurzamer vlees in het schap te hebben, waar mogelijk voorzien van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming.