Veghel, 25 april 2016

Jumbo verkoopt bedrijfsonderdelen aan BDO en Simac

Jumbo is voornemens twee bedrijfsonderdelen te verkopen aan respectievelijk BDO Accountants & Adviseurs en technologiebedrijf Simac. Dat maakt het supermarktbedrijf vandaag bekend. Het bedrijfsonderdeel Retail Accounting (financieel-administratieve dienstverlening aan de franchisenemers van Jumbo) zal worden verkocht aan BDO. B.sis (service en onderhoud aan kassa’s en overige winkelautomatisering) zal ondergebracht worden bij Simac. De verkoop is onderdeel van de herstructurering die Jumbo eerder dit jaar aangekondigde. Om tot een slagvaardiger bedrijf te komen, legt Jumbo meer focus op haar kernactiviteiten. Uitgangspunt bij de voorgenomen verkoop is dat alle medewerkers mee overgaan naar BDO dan wel Simac. Financiële details worden niet bekend gemaakt. De bedrijven nemen de komende periode de tijd om de transactie nader uit te werken.

Ton van Veen, CFO Jumbo Supermarkten is uitermate tevreden over de voorgenomen verkoop.

“We hadden ons geen betere partijen kunnen voorstellen voor deze deal. Zowel BDO als Simac hebben hun sporen in het vak verdiend en staan bekend als deskundige en betrouwbare partners. Onze medewerkers komen bij goede werkgevers terecht, waarmee de continuïteit van hun werk is geborgd.”

De ondernemingsraden zijn geïnformeerd en de adviesaanvragen zijn ingediend. Ook de vakorganisaties en de SER zijn inmiddels op de hoogte gesteld van de voorgenomen transacties.