Beeld Tekst
Veghel, 5 juni 2019

Jumbo Veggie Chef lijn groeit met 20%

  • Huismerkassortiment Veggie Chef uitgebreid met verse producten en snacklijn
  • Introductie verse vega maaltijden in samenwerking met chefkoks
  • Jumbo verwelkomt Beyond Burger en eerste 100% plantaardige zalmfilet

Van verse hamburgers van champignons tot ovenbitterballen van oesterzwammen: het vega(n) aanbod van Jumbo wordt de komende weken verder uitgebreid. Nieuw in het Jumbo Veggie Chef assortiment – het grootste vega(n) huismerkassortiment van Nederland – zijn verse producten als vers vega gehakt, hamburgers, vleeswaren en vega diepvriessnacks als ovenbitterballen en kipnuggets. De uitbreiding van het aanbod past binnen de ingezette koers om het klanten makkelijk te maken minder vlees te eten.

De komende weken voegt Jumbo 15 nieuwe producten toe aan Veggie Chef. Daarmee telt het in 2017 geïntroduceerde huismerk straks zo’n 60 vega(n) producten. Volgens Colette Cloosterman – van Eerd, CCO van Jumbo, is het makkelijker en lekkerder dan ooit om minder vaak vlees te eten. “Geen vlees eten hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn, met onze Veggie Chef producten bewijzen we dat er eindeloos veel makkelijke en lekkere alternatieven zijn. Wij willen onze klanten graag inspireren vaker vegetarisch of vegan te eten en hen helpen met de overgang naar een evenwichtiger en duurzamer eetpatroon. Ons initiatief Veggie Maandag dat wij eerder geïntroduceerd hebben past hier goed bij. Het is een inspiratiebron met lekkere recepten om elke maandag vega(n) te eten.”

15 nieuwe producten
Nieuw in het Veggie Chef assortiment zijn verse producten. Zo vinden klanten in het versschap straks een verse burger op basis van champignons, vers gehakt op basis van soja en verse vega vleeswaren als vega filet americain en vega kip kerrie salade. Ook snackliefhebbers worden op hun wenken bediend. Jumbo lanceert een diepvries ovenkroket en ovenbitterbal met een vulling van oesterzwam. Bijzonder is dat de oesterzwammen duurzaam gekweekt worden met het koffiedik van La Place. Tot slot introduceert de supermarktketen een vega diepvriessnacklijn op basis van kaas en soja met onder andere kaas-, kip- en chili nuggets.

Pilot verse vega maaltijden
Jumbo is begin dit jaar gestart met een pilot voor verse vega maaltijden. Van couscous met notenballetjes, bami saté, tot een groenten curry met rijst. De recepturen worden ontwikkeld door chefkok Paul Fagel en Jumbo chefkok Ton Verhaar en bereid door Ted’s Kitchen. De verse vega maaltijden liggen nu in de schappen van 7 Jumbo winkels in Amsterdam, Utrecht en Haarlem. De komende maanden rolt Jumbo de pilot uit naar andere winkels.

Beyond Burger en eerste 100% plantaardige zalm
Jumbo verwelkomt ook een aantal nieuwe merkproducten. Zo introduceert de supermarktketen de wereldwijd bejubelde Beyond Burger van Beyond Meat, een vegan burger die qua smaak en structuur niet van echt vlees te onderscheiden is. Ook nieuw is de SoFish Fillets – Salmon Style van Sofine, de eerste 100% plantaardige zalmfilet op basis van biologische sojabonen en exclusief bij Jumbo te koop.