Beeld Tekst
Veghel, 12 juni 2017

Jumbo Van der Schouw trakteert 175-jarig Slagharen op feestelijke dorpslunch

  • Jumbo Van der Schouw zet jubilerend Slagharen in het zonnetje
  • Ruim 1.250 inwoners schoven aan bij 400 meter lange lunchtafel
  • Klanten met volle spaarkaart kregen plaats aan lunchtafel

Slagharen bestaat deze week 175 jaar en dat moet gevierd worden. Jumbo Van der Schouw en de Stichting 175 jaar Slagharen organiseerden daarom afgelopen zondag een feestelijke dorpslunch om bewoners van Slagharen in het zonnetje te zetten. Maar liefst 1.250 tafelgasten genoten in Herenstraat 19 van een heerlijke en gezonde lunch aan een 400 meter lange, feestelijk aangeklede tafel. Klanten van Jumbo konden een plaats aan de lunchtafel bemachtigen door bij elke besteding van 5 euro spaarzegels te sparen. Een volle spaarkaart stond garant voor een entreebewijs voor deze smakelijke dorpslunch.

Burgemeester Snijders opende dit weekend officieel de feestweek in Slagharen. Ook deze week is het nog volop feest en staan er allerlei leuke activiteiten op het programma. Jumbo Van der Schouw sponsort verschillende activiteiten, waaronder o.a. de dorpslunch en Bingo.Tijdens de feestweek kunnen inwoners onder meer deelnemen aan een zomercarnavalsoptocht, een bonte avond, motortoertocht, obstakelrun, een reünie in Ponypark Slagharen, spijkerbroekhangen, theatervoorstellingen en optredens van lokale bands en muzikanten.

Ronald en Karin van der Schouw, eigenaren van de Jumbo-winkel in Slagharen, blikken terug op een geslaagde dorpslunch. “Het was een heel bijzondere dag, niet alleen voor de inwoners van Slagharen, maar ook voor onze familie. Wij runnen al sinds 2003 met veel plezier deze winkel in het hartje van Slagharen en sinds november 2013 doen we dat met succes als onderdeel van Jumbo. Het 175-jarige bestaan van ons dorp is een bijzondere mijlpaal en wij zijn trots dat we dit met de inwoners van Slagharen mochten vieren en onze klanten konden trakteren op een feestelijke gezonde lunch en een gezellig samenzijn. Er zijn een heleboel mooie herinneringen met elkaar gedeeld. Een prachtig gezicht zo’n lange tafel met ruim 1.250 dorpsbewoners, net één grote hechte familie!”, zegt Ronald van der Schouw enthousiast.  

FotobijschriftRuim 1.250 dorpsbewoners uit Slagharen schoven aan bij 400 meter lange lunchtafel, samen met eigenaren Ronald en Karin van Jumbo Van der Schouw.