Beeld
Veghel, 25 september 2015

Jumbo trapt grote donatie-actie af met feestelijke kerstlunch

Familiebedrijf opnieuw in actie voor onder meer minderbedeelden, vluchtelingen en eenzamenOver precies drie maanden gaat Nederland weer massaal aan tafel om samen met familie, vrienden en geliefden te genieten van een kerstlunch of kerstdiner. Helaas is dit lang niet voor iedereen vanzelfsprekend, omdat sommige mensen weinig te besteden hebben of in een sociaal isolement verkeren. Om deze en andere mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken een hart onder de riem te steken, wil Jumbo Supermarkten hen tijdens de feestdagen een kerstdiner aanbieden. Jumbo slaat hiervoor opnieuw de handen ineen met maatschappelijke organisaties – waaronder Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, VluchtelingenWerk Nederland, het Nationaal Ouderenfonds en Nationale Vereniging de Zonnebloem.

Vanmiddag mochten verschillende mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken, bij de Voedselbank in Amsterdam al de eerste kerstgerechten van Jumbo voorproeven, vanzelfsprekend in een echte kerst-ambiance.

Klanten van Jumbo kunnen vanaf woensdag 30 september meedoen aan de actie ‘Doe mee en doneer een diner‘. Door tijdens het boodschappen doen een speciale coupon af te rekenen, doneren klanten eenvoudig een paddenstoelensoep als voorgerecht of pasta met zalm als hoofdgerecht of een feestelijk dessert. Jumbo vult bovendien elke twee aangekochte gerechten aan met een derde gerecht. Samen met de maatschappelijke organisaties zorgt zij ervoor dat deze gerechten een goede bestemming krijgen in de vorm van kerstdiners en kerstpakketten.

Steuntje in de rug
In Nederland zijn zo’n 94.000 mensen wekelijks afhankelijk van de voedselbank en leven meer dan één miljoen ouderen maar ook jongeren in eenzaamheid. Nederland telt daarnaast 35.000 daklozen en 1,4 miljoen mensen met een lichamelijke beperking waarvan een deel wel wat hulp kan gebruiken. “Als familiebedrijf willen we een positief en sympathiek gebaar maken naar deze mensen. Met z’n allen kunnen we ervoor zorgen dat mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, deze kerst samen van een échte kerstmaaltijd kunnen genieten”, vertelt Colette Cloosterman-van Eerd, mede-eigenaar van Jumbo Supermarkten. “Vanuit de kerstgedachte willen we ook graag iets extra’s doen voor de vluchtelingen die Nederland opvangt. Binnen deze groep zijn er wellicht ook mensen die weliswaar geen kerst vieren, maar wél alle hulp kunnen gebruiken. Daar willen we niet aan voorbijgaan tijdens onze donatie-actie. Een aanzienlijk aantal pakketten met eten en drinken wordt dan ook aan hen aangeboden.”

Eerder van start
Vorig jaar heeft Jumbo samen met haar klanten maar liefst 329.750 mensen een kerstdiner kunnen aanbieden. Dit jaar gaat de landelijke campagne eerder van start om nóg meer donaties voor diners te genereren en meer diners te kunnen aanbieden. “Het moet ons samen lukken om over drie maanden tegen elkaar te kunnen zeggen: samen hebben we ervoor gezorgd dat vandaag nog meer mensen écht een fijne feestdag hebben”, aldus Cloosterman-van Eerd. Jumbo hoopt – samen met klanten – het succes van vorig jaar minstens te evenaren.

Doneren
Tijdens de actie ‘Doe mee en doneer een diner’ kunnen klanten gerechten doneren door speciale coupons ter waarde van € 1,50, € 2,50 of € 4,50 af te rekenen bij de kassa. Deze coupons zijn te vinden in alle 580 Jumbo winkels of te bestellen op www.jumbo.com. Zij kunnen de coupon afrekenen bij de kassa of online toevoegen aan hun winkelmand. Jumbo werkt in deze donatieactie samen met Voedselbanken Nederland, Het Leger des Heils, Nationaal Ouderenfonds, Nationale Vereniging de Zonnebloem, Humanitas, Vluchtelingenwerk Nederland, Stichting Sensoor, Coalitie Erbij en de MOgroep.