Beeld
Veghel, 20 april 2023

Jumbo trakteert 1 miljoen kinderen op Koningsontbijt

Lokale Jumbo winkels verzorgen feestelijk ontbijt voor Koningsspelen op 20 en 21 april 

Op een lege maag kan je niet presteren. Daarom zijn de Koningsspelen vanochtend gestart met een feestelijk Koningsontbijt. Alle Jumbo winkels in Nederland trakteren bijna 1 miljoen basisschoolleerlingen op een lekker én gezond ontbijtpakket.

Aftrap van het Koningsontbijt op basisschool De Kleine Vliegenier in Utrecht.

De Koningsspelen vinden traditiegetrouw plaats op de laatste vrijdag voor Koningsdag. Dit jaar wordt het evenement georganiseerd op donderdag 20 én vrijdag 21 april, omdat het Suikerfeest op vrijdag 21 april valt. Zo kunnen alle basisschoolkinderen in Nederland meedoen met de Koningsspelen. De dag bestaat uit sportieve activiteiten die worden voorafgegaan door een gezamenlijk, feestelijk en gezond Koningsontbijt. Op vrijdag 21 april is Koning Willem-Alexander aanwezig bij de landelijke opening van de tweede dag van de Koningsspelen in Deventer, waar hij aanschuift bij het ontbijt.

Clinics Team Jumbo-Visma en de Sven Kramer Academy

Namens de Nederlandse wieler- en schaatsploeg Team Jumbo-Visma sluiten ook schaatstalenten Jutta Leerdam en Joep Wennemars aan bij het Koningsontbijt in Deventer. Zij verzorgen, samen met Team Jumbo-Visma, voor het eerst een clinic. Ook vindt er voor de eerste keer een skeelerclinic plaats van de Sven Kramer Academy, waar Jumbo maatschappelijk partner van is.

Kinderen voor Kinderen geeft optreden op basisschool De Kleine Vliegenier in Utrecht.

Gezonde voeding

Ton van Veen, CEO van Jumbo Supermarkten: “Bij Jumbo vinden we het belangrijk om klanten te motiveren en stimuleren om gezond te eten. Als lokaal betrokken supermarkt zijn we er dan ook trots op dat we dankzij de inzet van de collega’s in onze Jumbo winkels álle basisschoolkinderen op een feestelijke manier kunnen laten genieten van een gezond en lekker ontbijt. Zo kan iedereen vol energie aan een sportieve dag beginnen. We wensen alle kinderen vandaag en morgen veel plezier!”

Schijf van Vijf

De samenstelling van het Koningsontbijt is volledig in lijn met de richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. In het ontbijtpakket vinden de kinderen volkoren brood, volkoren crackers, halvarine, 100 procent pindakaas, fruitspread, appelstroop, gekookte eieren, appeltjes, komkommer, wortels en melk.

Ga voor meer informatie over de Koningsspelen naar: www.koningsspelen.nl