Veghel, 7 januari 2015

Jumbo Supermarkten start landelijke verkoop insectenproducten

Jumbo Supermarkten heeft vandaag het startsein gegeven voor de landelijke verkoop van insectenproducten. Het assortiment bestaat uit groenteburgers-, nuggets- en schnitzels met buffalowormen* van het merk Damhert. Jumbo is de eerste supermarktketen in Nederland die in alle – bijna 500 – winkels eetbare insectenproducten aanbiedt.

Jumbo wil klanten maximale keuze bieden met het grootste assortiment. Het aanbod wordt niet alleen uitgebreid als de klant daar om vraagt, maar de supermarktketen vindt het ook belangrijk om net dat stapje extra te zetten en mensen te verrassen en inspireren met bijzondere en vernieuwende producten. De insectenproducten zijn daar een mooi voorbeeld van.

Volwaardig alternatief

Jumbo heeft duurzaamheid en gezond eten hoog in het vaandel staan. Insectenproducten hebben een hoog proteïnegehalte, een laag vetpercentage en zijn rijk aan vitaminen en mineralen. Als volwaardige alternatieve voedselbron bieden insectenproducten de mogelijkheid om iets te doen aan de toekomstige voedselschaarste in de wereld.

* De groenteburger is bij alle Jumbo winkels verkrijgbaar. De nuggets en schnitzels zijn alleen in de grotere Jumbo winkels te koop. Een pakje kost 3,99 euro.