Veghel, 20 oktober 2014

Jumbo Supermarkten bundelt krachten met boerderij Wienes voor landelijke introductie zorgeieren

Eieren van boerderij met extra aandacht voor mens, dier en milieu

Jumbo Supermarkten verkoopt vanaf vandaag exclusief zorgeieren van Boerderij Wienes uit Hegelsom, Limburg. Op Boerderij Wienes helpen hulpboeren – mensen met een (verstandelijke) beperking – bij de dagelijkse werkzaamheden. Boerin Marieke Claessens-Saris van Boerderij Wienes legde vandaag samen met haar hulpboeren de eerste zorgeieren in het schap van Jumbo Sevenum.

“Ik ben erg trots op deze samenwerking en het feit dat wij in heel Nederland deze eieren kunnen aanbieden”, aldus Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Innovatie van Jumbo Supermarkten. “Als familiebedrijf willen wij producten aanbieden die zo goed mogelijk zijn voor mens, dier en milieu. Zorgeieren zijn, als één van de weinigen in Nederland, voorzien van het Milieukeur. Bovendien ben ik blij dat wij kunnen bijdragen aan een zinvolle dagbesteding voor mensen met een beperking.”

Boeren met zorg
Jumbo Supermarkten en Boerderij Wienes werden bij elkaar gebracht door Het Pluimhuis. Eigenaar Ruud Zanders wil met zijn organisatie een bijdrage leveren aan een gezonde pluimveehouderij in Nederland. “Boerderij Wienes is een modern pluimveebedrijf met 30.000 kippen. Hier staat boeren met zorg centraal. Zo kunnen de kippen als extraatje overdag onbeperkt scharrelen in de boomgaard. Daarnaast biedt de boerderij mensen met een beperking de kans om zichzelf te ontwikkelen en plezier te hebben. Ik ben erg blij dat we dankzij de samenwerking met Jumbo een landelijk platform kunnen creëren voor de zorgeieren”, aldus Ruud Zanders.

Trotse hulpboeren
Aan boerin Marieke Claessens-Saris van Boerderij Wienes de eer om samen met haar hulpboeren de eerste zorgeieren in het schap van Jumbo Sevenum te leggen. “De hulpboeren vinden het erg leuk dat hun eieren straks in heel Nederland bij Jumbo te koop zijn. Ze zijn trots op ons bedrijf en op hun werk en dat kunnen ze op deze manier laten zien”, aldus Marieke Claessens-Saris.

Milieukeur
Milieukeur is een keurmerk met milieu als belangrijkste aandachtspunt. De criteria van het keurmerk hebben betrekking op de hele levenscyclus van het product. Eieren die aan dit keurmerk voldoen, hebben een beduidend lagere milieubelasting. Zo wordt er onder andere zuinig omgegaan met water en energie. Ook is er aandacht voor dierenwelzijn, biodiversiteit, natuur en landschap en arbeidsomstandigheden.

De prijs voor een doosje met zes zorgeieren is €1,59.